Ukrajina je puno više od Černobila – stari zvonici u obliku luka, spomenici iz sovjetske ere, nostalgija za socijalizmom, prekrasni parkovi, drvene crkve i slavenska duša. Sve je to Ukrajina. Na našem putovanju kroz Ukrajinu nećemo propustiti posjet jednoj od najvećih znamenitosti Ukrajine – samostanskom kompleksu Kijevo-pečerska lavra koji je pod zaštitom UNESCO-a i još uvijek predstavlja najvažnije mjesto hodočasnika u Ukrajini. Naravno da ćemo otići i na izlet u blizinu scene jedne od najvećih katastrofa u povijesti nuklearnih elektrana koja se dogodila u Černobilu 1986. godine. Ako bude vremena, pogledat ćemo također opernu predstavu  u kijevskoj operi, jednoj od najboljih u Europi.

Dodatne informacije

Stil putovanjaAvantura
Razina uslugeStandardna
Dobna granica16+
avio karteUključene
Trajanje5 dana
DržavaUkrajina
KontinentEuropa
ZahtjevnostProsječna
DestinacijaČernobil, Kijev
Jezik tureHrvatski, Slovenski
Cijena
 • 5.468 kn (za najmanje 35 putnika)
 • 5.918 kn (za najmanje 25 putnika)
Cijena po osobi uključuje
 • prijevoz do zračne luke polaska,
 • prijevoz zrakoplovom i avio pristojbe,
 • prtljagu do 23 kg,
 • noćenja u hotelu s 3*** s doručkom,
 • cjelodnevni izlet s ručkom u Černobil sa svim dozvolama,
 • prijevoze u Ukrajini prema programu,
 • obilazak i ulaznicu u kompleks Kijevo-pečerska lavra s ručkom,
 • pratnju slovenskog vodiča,
 • organizaciju putovanja.
Dodatni troškovi
 • putno zdravstveno osiguranje s asistencijom CareMed 75 kn,
 • jednokrevetna soba 900 kn
 • osiguranje od otkaza putovanja 4,3 %
 • dodatne ulaznice oko 75-110 kn (Muzej astronauta, Muzej na otvorenom Pyrohiv, Vinnycja)
Organizator putovanja

Nomago Mobility d.o.o.

Predviđeni polasci
 • 29. travnja 2020.

Minimalan broj putnika: 25

Prilikom uplate rezervacije preporučujemo uplatiti i putno osiguranje.
Organizator putovanja zadržava pravo otkazivanja putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili promjene kalkulativnih elemenata.
Za ovo putovanje vrijede sljedeći Opći uvjeti Nomago Travel koje je potrebno pažljivo pročitati jer smatramo da si s uplatom putovanja suglasan s navedenim uvjetima.

U slučaju garantiranog polaska, završnu obavijest sa svim detaljima putovanja dobit ćeš na email adresu najkasnije dva dana prije polaska. Za ovo putovanje potrebna ti je valjana osobna iskaznica ili putovnica.

Zanima te više? Piši na travel@nomago.hr ili nazovi (01) 488 63 47.

1

Dan 1: Zagreb - Beč - Kijev

Transfer iz Zagreba do zračne luke Beč odakle letimo za Kijev. Slijetanje i vožnja u grad.

Ukrajinci su jedni od najvećih potrošača kave na svijetu i u gradu postoji puno slatkih i nevjerojatno originalnih kafića. Istražit ćemo centar grada i možda si priuštiti i jednu kavicu. Krećemo u umjetnički dio grada: Crkva sv. Andrije. Poseban doživljaj je posjet ukrajinskoj tržnici. Gospodarske krize koje su pretrpjeli u povijesti naučile su ih da neće preživjeti bez ukrajinskih “babuška” koje u vrtovima uzgajaju povrće. Na ovakvoj tržnici možete pronaći sve, od svježe pečenog kruha pa do mrtvih pčela u staklenkama koje se pripremaju kao napitak protiv umora. Noćenje.

2

Dan 2: Kijev - Žytomyr - Vinnycja - Brajliv - Umanj

Doručak. Odvest ćemo se u pravu Ukrajinu gdje je strana vladavina bila prava rijetkost u povijesti, a bogata je žitnim poljima, plavim nebom, tradicijom i nizom tvrđava. Započet ćemo u Žytomyru, nekadašnjoj prijestolnici Ukrajine, te naučiti o vremenu kada je Sovjetski Savez osvajao svemir. U Muzeju astronauta doživjet ćemo svemirske kapsule, opremu, hranu, vozila… Ukratko, sve što je povezano s osvajanjem svemira. Na putu prema jugu kratko se zaustavljamo u nekad židovskom gradiću Berdyčivu, bogatom trgovačkom gradu na raskrižju trgovačkih putova koji je kasnije doživio tužnu sudbinu. Put nas vodi dalje do Vinnycje gdje nalazimo jednu od najvećih zagonetki u povijesti Drugog svjetskog rata – Werwolf, Hitlerov bunker. Također ćemo pogledati ovaj obrazac za izgradnju sličnih bunkera kasnije u Sovjetskom Savezu. Ruta nas vodi u susjedno selo Brajliv u kojem je Čajkovski, očaran prekrasnom prirodom, napisao Labuđe jezero. I za kraj dana slijedi još šetnja kroz Sofijin park ili Sofijivku u Umanju koji nekim svojim dijelovima podsjeća na engleski park te je nastao kao počast ženskoj ljepoti. Noćenje.

3

Dan 3: Uman - Muzej na otvorenom Pyrohiv - Kijev

Doručak. Dan započinjemo vožnjom i obilaskom muzeja na otvorenom Pyrohiv gdje ćemo se diviti starim crkvama i kućama koje su prenesene ovdje iz cijele Ukrajine. Ovo je najveći muzej na otvorenom u Europi, a prostire se na površini od 150 hektara. Sagrađen je u 17. stoljeću s ciljem da se prikaže kozačko selo. Na taj je način drevna baština bila zaštićena i omogućen je uvid u nekadašnji način života. Slijedi ručak na kojem ćemo upoznati tradicionalnu ukrajinsku kuhinju. Povratak u grad gdje ćemo iskoristiti vrijeme za kupovinu, suvenire i samostalno istraživanje grada. Noćenje.

4

Dan 4: Kijev - Černobil - Kijev

Doručak. Jedna od najvećih katastrofa u povijesti nuklearnih elektrana je u Černobilu 1986. godine uzrokovala da se ljudi masivno (prisilno) odsele odavde. Iza njih su ostali napušteni gradovi, sela, polja i šume. Danas je to jedna od najvećih turističkih atrakcija i prilika za stručnjake da promatraju posljedice nesreće. Područje je postalo najveće utočište europskih vukova i niti jedna od životinja koje ovdje žive nije imala nikakvih deformacija, što je izazvalo prilično čuđenje. U slijev rijeke Pripjat vratili su se dabrovi te stvorili svijet kakav je ovdje bio prije nego je čovjek pripitomio prirodu. Cijeli dan (vrijeme za ručak između) ćemo provesti istražujući ovo  područje, otkrivajući razinu zračenja i promatrajući kako je vrijeme polako prekrilo sela i gradove u zeleni pokrivač te ćemo istražiti skrivene antene preostale iz vremena Sovjetskog Saveza. Povratak u Kijev i noćenje.

5

Dan 5: Kijev - Beč - Zagreb

Doručak. Danas nas očekuje jedna od najvećih znamenitosti pravoslavne Ukrajine – Kijevo-pečerska lavra. Samostanski kompleks, koji je pod zaštitom UNESCO-a, svakodnevno privlači ogroman broj vjernika koji dolaze s molitvama ili posjećuju samostan kao izraz svoje vjere. Cijeli kompleks je otvoren te ćemo pogledati crkve, samostane, brojne slike, obrambene kule i druge građevine. Odlazak do zračne luke i let za Beč nakon čega slijedi vožnja do Zagreba.

Kijev, Ukrajina
Kijev, Ukrajina
Kijev, Ukrajina
Kijev, Ukrajina
Kijev, Ukrajina
Kijev, Ukrajina
Kijev, Ukrajina
Kijev, Ukrajina
Kijev, Ukrajina
Černobil, Ukrajina
Černobil, Ukrajina
Pripjat, Ukrajina
Pripjat, Ukrajina
Pripjat, Ukrajina
Ukrajina
Ukrajina
Pyrohiv, Ukrajina

Kod putovanja: