Izdvajamo: Mjanmar, Bagan, Mandalay, jezero Inle

Mjanmar (Burma) je pridošlica avanturističkih odredišta, pa se, kad posjetiš ovu tajanstvenu azijsku zemlju, osjećaš kao da si zakoračio na tuđi, još netaknuti planet. Ako ti se ne sviđa tipična turistička gužva, Mjanmar ti omogućuje da se u miru diviš prirodnim i ljudskim remek-djelima ovog dijela Azije. Istraži tajanstvene ruševine drevnog Bagana, jedinstvene plutajuće vrtove jezera Inle te zadivljujuću palaču Mandalay. Neka ti Mjanmar otkrije svoje tajne!

Dodatne informacije

Stil putovanjaKlasično
Razina uslugeStandardna
Dobna granica12+
Avio karteNisu uključene
Trajanje14 dana
DržavaMjanmar
KontinentAzija
ZahtjevnostVeća zahtjevnost
DestinacijaMjanmar
Začetek in konecod Yangona do Yangona
Početak i kraj

od Jangona do Jangona

Što je uključeno
 • posjet Pagoda Shwedagon (Jangon),
 • ulaznica za razgled Mandalaya (uključuje većinu znamenitosti u gradu)
 • posjet Zlatnoj stijeni,
 • posjet Amarapuri,
 • posjet brdu Sagaing,
 • vođeni obilazak arheološkog nalazišta Bagan,
 • vožnja čamcem po rijeci Iravadi,
 • poludnevni izlet čamcem po jezeru Inle koji uključuje obilazak plutajućih sela,
 • posjet stupi Shwemawdaw,
 • izlet čamcem do mjesta Mingun,
 • posjet mostu U Bein,
 • posjet samostana Mahagandayong,
 • posjet meditacijskom centru Sagaing Hills,
 • posjet planini Popa,
 • unutarnji letovi,
 • 13 noćenja u hotelima,
 • 13 doručaka, 1 ručak, 1 večera
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima.
DODATNI TROŠKOVI

Dodatni troškovi hrane: 1.613 kn do 2.138 kn

Dostupni polasciPolasci tijekom cijele godine

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

mjanmar 300x300 1

1

1. dan: Yangon

Dolazak iz Ljubljane ili obližnjih zračnih luka u Yangon. Transfer do smještaja. Turneju možete započeti i u Yangonu. Na prezentacijskom sastanku upoznat ćete svoju grupu i vodiče, a do tada imate slobodno vrijeme za istraživanje grada.

2

Dan 2: Jangon/Kin Pun

Započni dan posjetom prekrasnoj zlatnoj pagodi Shwedagon koja je srce budističkog Mjanmara. Nakon razgledavanja ćeš pokraj delte rijeke Sittang otići do grada Kinpun, odakle se proteže hodočasnički put dužine 10 kilometara i završava na 1200 m visokom brdu, na čijem se vrhu nalazi pagoda Kyaikhtiyo i čuvena Zlatna stijena – ogromna granitna gromada koja stoji na samoj litici, a prekrivena je zlatnim listićima. Tradicionalni autobus odvest će te do kampa, odakle te čeka još sat vremena hoda do Zlatne stijene, a na putu će ti mještani na brojnim štandovima ponuditi tradicionalne lijekove i čajeve. Nakon obilaska, vratit ćeš se u Kin Pun i smjestiti se u hotelu.

Obroci: Doručak

3

Dan 3: Kin Pun/Jangon

Na putu za Yangon zaustavit ćeš se u mjestu Mingaladon u posjeti impresivnog kipa ležećeg Bude ili vojnog spomenika Htauk Kyant.

Obroci: Doručak

4

4. dan: Yangon/Mandalay

Ulovi jutarnji let za Mandalay, gdje možeš istraživati drevne hramove i znamenitosti poput Shwenandaw ili Zlatnog samostana, jedine još stojeće zgrade od više stotine takvih zgrada koje su nekada krasile to područje. Odatle ćeš krenuti u obilazak pagode Kuthodaw i 729 mramornih ploča koje su s obje strane ispisane budističkim tekstovima. Nakon ručka čeka te istraživanje hrama Mahamuni u kojem se nalazi najsvetiji lik Bude u državi – tri i pol metra visoki Buda Arakan izrađen od bronce i zlatnih listića. Posjeti radionicu u kojoj majstori stvaraju kreacije iz zlatnih listića i klešu mramor. Navečer se možeš popeti na brdo Mandalay i posjetiti manastir Shwe Kyin, gdje ćeš doživjeti prekrasan zalazak sunca.

Obroci: Doručak

5

5. dan: Mandalay

Posjeti nekadašnju kraljevsku prijestolnicu Amarapura. Njeno ime na sanskrtu znači „prekrasni grad”. Prošeći preko najvećeg mosta od tikovine na svijetu, idiličnog U Beina, te se popni na brdo Sagaing, vjerski centar Mandalaya. Njegove padine su sve do rijeke Iravadi (Irrawaddy) prepredene stotinama bijelih pagoda i samostana, u kojima živi 3000 redovnika. Popodne se ukrcaj na brodicu i promatraj tradicionalne peračice rublja uz rijeku. Prije povratka u Mandalay zaustavit ćeš se još u selu Mingun.

Obroci: Doručak

6

Dan 6: Mandalaj/Bagan

Pred tobom je opuštajući dan za izlet u drevni grad Bagan. Po dolasku uživaj u slobodnom danu.

Obroci: Doručak

7

7. dan: Bagan

Sedmi dan čeka te intenzivno upoznavanje s kulturom i poviješću ove, nekada veličanstvene, civilizacije. Ujutro prošetaj tržnicom Nyaung Oo. Pomiješaj se među mještanima i promatraj njihove navike. Posjeti jedinu zlatnu pagodu na području Bagana koja se zove Shwezigon, a zatim se spusti pod zemlju i uživaj u jami Kyanzittha Umin. Slijedi prava mala turneja lokalnih hramova. Vidjet ćeš Gubyaukgyi, hram u indijskom stilu sa stotinama freski koje prikazuju priče o Budi, ogroman hram Htilominlo, a popodne još i hramove Manuha i Nanpaya, gdje ne smiješ propustiti izvrsne kamene gravure. Na kraju, prošeći se još po hramovima Abeyadam i Lawkananda, pogledaj tradicionalnu izradu baganske lakirane posude te dočekaj zalazak sunca u jednoj od pagoda.

Obroci: Doručak

8

8. dan: Bagan

Pred tobom je slobodan dan: iskoristi ga za odmor ili dodatno istraživanje ove prekrasne regije. Ako planiraš let balonom na vrući zrak, ovo je najbolji dan za to, ali avanturu moraš rezervirati unaprijed. Sezona letenja je od prvog listopada do posljednjeg ožujka.

Obroci: Doručak

9

9. dan: Bagan/Kalaw

Putovanje ćeš nastaviti do grada Kalaw vožnjom po ravnicama koje su tu i tamo prekrivene palmama. Na putu ćeš posjetiti i slikovitu Planinu božanstava, Popa. Do vrha vodi stubište, a za vrijeme 20-minutnog uspona društvo će ti raditi majmuni. Popa je impresivna vulkanska stijena i dom svetišta posvećenih Natima, nebeskim bićima iz lokalne mitologije, te manjih hramova posvećenih Budi. Tijekom uspona vidjet ćeš mnoge štandove i trgovce biljnih lijekova. U Kalaw ćeš stići navečer.

Obroci: Doručak

10

10. dan: Kalaw

Protegni noge na izletu po slikovitim brežuljcima i priušti si ručak. Istražite okolicu Kalawe, nekadašnje britanske planinske postaje u svježem i hladnijem zraku na 1.320 m nadmorske visine: prekrasan krajolik, plantaže čaja, plantaže citrusa i plemenska sela. Poslijepodne ćeš imati malo slobodnog vremena za istraživanje živahne tržnice ili posjetiti pagodu Hnee s 500 godina starom slikom Bude iz bambusa.

Obroci: doručak, ručak

11

11. dan: Kalaw/jezero Inle

Autobus će te odvesti do spokojnog jezera Inle, doma ljudstva Inthe i njihovih plutajućih sela i vrtova. Na stazi koja vodi između polja češnjaka, sezama, povrća i brojnih malih sela, na kratko ćeš posjetiti i veličanstvene špilje Pindaya, u kojima ima na tisuće različitih slika Bude. Tvoj je cilj Nyaungshwe, selo koje se nalazi nekoliko kilometara od jezera i nekada je bilo glavni grad lokalnih kraljeva Shan.

Obroci: Doručak

12

Dan 12: Inle Lake

Sa čamcem se prevezi po jezeru i posjeti jedinstvena plutajuća sela. Pokušaj pronaći poznate veslače plemena Intha, koji veslaju – nogama! Također možeš posjetiti samostan Phaung Daw Oo, koji je otvoren za sve, ali samo je muškarcima dozvoljeno položiti zlatne listiće.

Obroci: Doručak

13

13. dan: Jezero Inle/Yangon

Nakon doručka odletjet ćeš natrag u Yangon, gdje imaš slobodno popodne za razgledavanje i kupovinu u mjanmarskoj prijestolnici. Uvečer možeš zajedno sa suputnicima otići na posljednju zajedničku večeru.

Obroci: doručak, večera

14

14. dan: Yangon

Odlazak i let za Europu ili nastavak putovanja u vlastitoj režiji.

Obroci: Doručak

Kod putovanja: G-ABCB