Izdvajamo: Ekvador, vulkan Cotopaxi, Quito, Montañita, Tena, Otavalo, termalna vrela, nacionalni parkovi, Amazona. 

Želiš li doživjeti sve što Ekvador može ponuditi, ali ti isto treba nešto slobodnog vremena za opuštanje i odmor? Onda je ova tura baš prava za tebe; u gotovo tri tjedna imat ćeš dovoljno vremena za sve. To je naime kombinacija opuštajućeg odmora i avanturističkog istraživanja ekvadorskog dijela Amazone. Upoznat ćeš kulturu Quichua, lutati ulicama gradova poput Quita i Cuenca te uživati u opuštenom doživljavanju surferskog grada Montañita. Vidjet ćeš i jedan od najljepših vulkana na svijetu i upustiti se u istraživanje dubina amazonske džungle. Nećeš preskočiti ni opuštanje u termalnim vrelima. Zvuči privlačno, zar ne?

Dodatne informacije

Stil putovanjaKlasičan
Razina uslugeStandardna
Dobna granica12+
avio karteNisu uključene
Trajanje17 dana
DržavaEkvador
KontinentJužna Amerika
ZahtjevnostProsječna
DestinacijaEkvador
Početak i krajod Quita do Quita
Što je uključeno
  • Upoznavanje lokalnog života u amazonskoj džungli (Tena), posjet termalnim vrelima (Papallacta) i tradicionalnoj haciendi kakaa (Naranjito),
  • posjet obrtnoj tržnici u Otavalu i nacionalnom parku Cotopaxi,
  • izlet vlakom po uzvisini Devil's Nose,
  • orijentacijska šetnja u kraju Cuenca,
  • unutarnji let,
  • svi prijevozi na samom putovanju i prijevoz do/od uključenih aktivnosti,
  • 12 noćenja u hotelima, 2 noćenja kod domaćih stanovnika u jednostavnom selu, 2 noćenja u planinskoj kolibi,
  • 14 doručaka, 2 ručka i 2 večere.
Dodatni troškovi

Dodatni troškovi za hranu: 2.500 kn do 3.200 kn

Zajamčeni odlasci
  • 8. veljače 2020.
  • 29. veljače 2020.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

 

 

1

Dan 1: Quito

Dolazak u Quito u bilo koje doba dana.

2

Dan 2: Quito/Baños

Svoju ćeš avanturu započeti putem u Baños, gdje te očekuje uživanje u pravom smislu te riječi, jer si možeš priuštiti opuštanje u termalnim vrelima. Međutim, ako želiš svoj odmor započeti sportski, na raspolaganju ti je više aktivnosti na otvorenom, kao što su planinarenje, kanjoning i zipline.

Obroci: Doručak

3

Dan 3: Baños

Pred tobom je još jedan neopterećen i ugodan dan. Preporučujemo da dobro iskoristiš sve aktivnosti skrivene u ovom gradu.

4

Dan 4: Baños/Tena

Sada si definitivno odmoran i spreman za nove prilike koje su pred tobom. Autobusom ćeš se voziti do amazonske džungle, a kad pogledaš kroz prozor, uskoro ćeš primijetiti da se krajolik drastično mijenja. Naime, dolaziš u bujno okruženje tropske kišne šume. Sljedeće dvije noći provest ćeš u tradicionalnoj kućici duboko u džungli u lokalnoj zajednici Quichua. Iskoristi gostoljubivost domaćih stanovnika i iz prve ruke slušaj priče o životu u džungli.

Obroci: ručak, večera 

5

Dan 5: Tena

Dan ćeš provesti u džungli i učiti o amazonskom načinu života. Uživat ćeš u šetnji tropskom vegetacijom, a sigurno ćeš sa zanimanjem pratiti posjetu lokalnog šamana. I sljedeću ćeš noć provesti u tradicionalnoj kućici u zajednici Quichua. Upoznat ćeš se s njihovim lokalnim vjerovanjima te promatrati kulturne navike ljudi koji žive u blizini rijeke Napo. Pogled u njihovu svakodnevicu pružit će ti novu perspektivu i drugačiji pogled na život. Ako si poželiš više sportskih aktivnosti, moći ćeš prošetati kišnom šumom, plivati pod vodopadima i naučiti za što se koriste tropske biljke.

Obroci: doručak, ručak, večera

6

Dan 6: Tena/Papallacta

Opet je vrijeme za uživanje, ovaj put uz prekrasne poglede. Skoči na autobus i kreni prema Papallacteu. Na raspolaganju imaš cijeli dan za kupanje u prirodnim mineralnim bazenima s pogledom na vulkane.

Obroci: Doručak

7

Dan 7: Papallacta/Quito

Uživaj u opuštenom jutru u blizini termalnih vrela. Kasnije ćeš otputovati u Quito, gdje ćeš imati slobodno poslijepodne za samostalno istraživanje okolice.

Obroci: Doručak 

8

Dan 8: Quito/Otavalo

Danas ćeš u kraju Otavalo istraživati najveću obrtničku tržnicu u Južnoj Americi. Ovdje se stanovnici okolnih sela okupljaju svaki tjedan kako bi prodali svoje proizvode, kao što su presvlake i prekrasni suveniri. Na tržnici možeš pronaći i voće i povrće.

Obroci: Doručak

9

Dan 9: Otavalo/Cotopaxi

Opet je pred tobom dan pun istraživanja. Odlaziš prema nacionalnom parku Cotopaxi. Poslijepodne će biti vrijeme za otkrivanje okolice biciklom. Noć ćeš provesti u planinarskom domu blizu nacionalnog parka.

Obroci: Doručak 

10

Dan 10: Cotopaxi/Alausí

Ujutro ćeš posjetiti nacionalni park Cotopaxi, gdje stoji istoimeni 5897 metara visoki vulkan, najviši aktivni vulkan na svijetu. Lijepog je stožastog oblika, a na vrhu je prekriven snijegom. Tijekom šetnje parkom pažljivo promatraj okolinu, možda ćeš vidjeti lisice, kondore, andske medvjede i druge životinje. Zatim ćeš put nastaviti prema Alausiju.

Obroci: Doručak

11

Dan 11: Alausí/Cuenca

Uskoči u vlak i kreni na put koji će te zadiviti s nevjerojatnim pogledom. Vlak će svladati čak 1000 metara nadmorske visine i odvesti te do brda Devil's Nose. U drugom dijelu dana poći ćeš u kraj Cuenca, gdje ćeš moći od blizu vidjeti kolonijalnu arhitekturu.

Obroci: Doručak

12

Dan 12: Cuenca

Pred tobom je slobodan dan. Dobro ga iskoristi i istraži grad, kaldrme, tržnice, umjetničke galerije ili biciklom posjeti nacionalni park Cajas.
Obroci: Doručak
13

Dan 13: Cuenca/Montañita

Vrijeme je da upoznaš mirni i opušteni surferski gradić Montañita. Na putu do njega zaustavit ćeš se na tradicionalnoj haciendi kakaa koja djeluje već 145 godina. Izbliza ćeš moći vidjeti kako izgleda ovo čarobno zrno i okusiti kakao tijekom cijelog procesa proizvodnje.
Obroci: Doručak
14

Dan 14: Montañita/Puerto López

Dan za uživanje. Prvo na plaži u gradu Puerto Lopezu, a potom u nacionalnom parku Machalilla u njegovoj blizini. U blizini te čekaju brojne aktivnosti u koje se možeš uključiti u narednim danima.

Obroci: Doručak

15

Dan 15: Puerto López

Imaš slobodan dan da istražiš što želiš. Birati možeš između vožnje biciklom kroz nacionalni park Machalilla, odmaranja na bijeloj pješčanoj plaži ili, ako je sezona, promatranja kitova. Na raspolaganju su ti i jednodnevni izlet na otok Isla del Plata, gdje možeš promatrati morske ptice ili roniti.

Obroci: Doručak

16

Dan 16: Puerto López/Quito

Zrakoplovom se vraćaš u Quito. Možeš se uputiti u obilazak grada uz vodiča, popeti se uspinjačom na obližnji vulkan ili uživati u nekom od brojnih restorana ili barova.

Obroci: Doručak

17

Dan 17: Quito.

Tvoja se grupna avantura privela kraju. Polazak u željeno vrijeme.

Obroci: Doručak

Ekvador pustolovina i odmor zajedno 5
Ekvador pustolovina i odmor zajedno 6
Ekvador pustolovina i odmor zajedno 5
Ekvador pustolovina i odmor zajedno 4
Ekvador pustolovina i odmor zajedno 3
Ekvador pustolovina i odmor zajedno 2
Ekvador pustolovina i odmor zajedno 1

Kod putovanja: G-SEEE