Highlights: Uganda, gorile, Kampala, Bunyonyi. Murchison Falls, Budongo

Oduvijek ste željeli izbliza upoznati najkarizmatičnije primate: živahne čimpanze i veličanstvene gorile? Pridružite nam se u ovoj 8-odnevnoj pustolovini u srcu Afrike! Iz prijestolnice Ugande, Kampale, put će vas voditi do slikovitog jezera Bunyonyi gdje ćete se pripremiti za nevjerojatnu pustolovinu – posjet iznmno ugroženim planinskim gorilama.

 

Središnji dio ovog putovanja je posjet obitelji gorila, što zahtijeva posebnu dozvolu koja nije uključena u cijenu putovanja, čija je cijena između 630 i 730 dolara. Ako se odlučite poći na ovo putovanje, nakon rezervacije dogovorit ćete se za stjecanje i plaćanje dozvole.

Uz nadoplatu u putovanje možete uključiti i paket aktivnosti koji sadrži neke od najomiljenijih avantura. Ako se taj paket ipak ne izaberete, imajte na umu da su te aktivnosti svejedno uključene u raspored putovanja.

Dodatne informacije

Stil putovanjaAvanturistički
Razina uslugeOsnovna
Dobna granica16+
avio karteNisu uključene
Trajanje7 dana
DržavaUganda
KontinentAfrika
ZahtjevnostUmjereno zahtjevno
DestinacijaUganda
Početak i krajod Kampale do Kampale
Što je uključeno
 • safari vožnja u nacionalnom parku Murchison Falls,
 • 6 noćenja u šatorima,
 • 6 zajtrkov, 6 kosil in 6 večerij.
Dodatne aktivnosti
 • promatranje čimpanzi u nacionalnom parku Murchison Falls,
 • posjet pigmejskom selu.
Dodatni troškovi

Dozvola za promatranje gorila (630-730 $)

Zajamčeni odlasci
 • 22. studenog 2019.
 • 31. Siječnja 2020.
 • 13. ožujka 2020.
 • 27. ožujka 2020.
 • 24. travnja 2020.
 • 22. svibnja 2020

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

* Itinerar i uključene usluge mogu se malo razlikovati pri polascima u 2019. godini. Ako putuješ u godini 2019., kontaktiraj nas i naši će ti agenti rado pomoći.

* Donji itinerar vrijedi do siječnja 2020. godine. * Program i uključene usluge mogu se malo razlikovati pri polascima u 2019. godini. Ako putuješ u godini 2019., kontaktiraj nas i naši će ti agenti rado pomoći.

1

Dan 1: Kampala – Nacionalni park Murchison Falls

U ugandskoj prijestolnici Kampali upoznat ćete vodiče, zatim vas čeka put do Nacionalnog parka Murchison Falls. Slapovi Murchison predstavljaju veličanstveno prirodno bogatstvo na Bijelom Nilu i srce nacionalnog parka, jednog od najboljih u Ugandi. Kada se budete smjestili, vodič će vam detaljno predstaviti aktivnosti idućeg dana.

2

Dan 2: Masindi – Rezervat Budongo

Budongo je najveća šuma mahagonija u cijeloj istočnoj Africi i dom najvećem broju čimpanzi u Ugandi. Navodno ih ovdje živi i do 700. Ako imate paket aktivnosti, lokalni će vas vodič voditi u šetnju šumom gdje ćete pokušati pronaći čovjeku najbližu vrstu. Zatim će cijela grupa na safari vožnji upoznati i ostale stanovnike rezervata.

3

Dan 3: Kampala

Jutro je namijenjeno aktivnostima za koje je dan ranije ponestalo vremena, nakon toga slijedi povratak u Kampalu. Slobodno popodne ćete iskoristiti za istraživanje ovog živahnog grada koji je smješten usred plodnog poljoprivrednog područja na jugu države.

4

Dan 4: Jezero Bunyonyi

Bunyonyi je malo, ali iznimno pitoreskno jezero. Okruženo brdima i mnogim zelenim otočićima čini prekrasnu pokrajinu. Tu ćete naći različite vrste ptica, a najpoznatiji i najbrojniji stanovnici jezera su vidre. Na ovom prekrasnom mjestu ćete provesti noć i pripremiti se na zadnji dio putovanja.

5

Dan 5: Jezero Bunyonyi

Planinske gorile vrlo su ugrožene. Stručnjaci smatraju da ih je u prirodi samo još oko 650. Posjet ovim veličanstvenim životinjama odličan je način da i sami možete pridonijeti njihovom očuvanju i omogućavanju budućnosti. Novac koji uplaćujete za dozvolu zapravo je namijenjen zaštiti gorila. Vrlo važnu ulogu u očuvanju imaju i lokalne zajednice koje promjenom odnosa do lovljenja ovih životinja u velikoj mjeri doprinose zaštiti i očuvanju ovih veličanstvenih primata.

Izdavanje dozvola vrlo je ograničeno, stoga od turista očekuju puno fleksibilnosti, zato budite spremni na izmjene rasporeda. Gorile ne zanimaju granice koje je postavio čovjek, njihov habitat obuhvaća Ugandu, Ruandu i Demokratsku republiku Kongo. Ako bude ikako moguće, vodiči će se pobrinuti da gorile posjetite u Ugandi, u suprotnom će vas odvesti u susjednu Ruandu ili Kongo.

Slobodan dan možete iskoristiti za izlet ili istraživanje okolice na brdskom biciklu.

6

Dan 6: Jezero Bunyonyi

Iako su razgledavanju namijenjena dva dana, zapravo ćete na putu biti samo jedan dan, drugi je namijenjen stjecanju dozvole i rezervi kako bi mogli vodiči omogućiti cijeloj grupi posjet gorilama koji se odvija u manjim grupama do 6 osoba. Posjetit ćete i selo Nyombi u kojem žive pigmejci. Iskoristite tu priliku i upoznajte kulturu i način života ovog neobičnog plemena.

7

Dan 7: Kampala

Vrijeme je da se oprostite od gorila i krenete na dugi put natrag do Kampale. Zato što ćete se vratiti u ranim večernjih satima, preporučljivo je da svoje putovanje produžite za još koji dan te da si u Kampali osigurate dodatan smještaj.

Opazovanje goril v ugandi 2
Opazovanje goril v ugandi 8
Opazovanje goril v ugandi 7
Opazovanje goril v ugandi 6
Opazovanje goril v ugandi 5
Opazovanje goril v ugandi 4
Opazovanje goril v ugandi 3
Opazovanje goril v ugandi 1

Kod potovanja: N-NKK