Highlights: Katmandu, Himalaja, Nepal, Anapurna, Chtiwan, treking

Doživite čarobnost šarolikih tržnica Katmandua i spokojnost himalajskih gorskih puteva – ovo 10-odnevno putovanje po Nepalu na zanimljiv način udružuje najbolje što država nudi. Ako ste avanturist u duši i ne bojite se izaziva, uputite se na treking do podnožja gorja Anapurna. Vaš trud bit će nagrađen veličanstvenim pogledom na planine koji je vrijedan svakog napora. Nepal možete doživjeti i malo drugačije te u terencu istražiti udaljene kutke nacionalnog parka Chitwan. Program je pun aktivnosti, a dostupne su i mnoge dodatne – što kažete na brčkanje u prirodnim vrelima? Uvjereni smo da ćete se vratiti puni pozitivnih iskustava i uspomena na tu prekrasnu državu.

Dodatne informacije

Stil putovanjaKlasičan
Razina uslugeStandardna
Dobna granica12+
avio karteNisu uključene
Trajanje10 dana
DržavaNepal
KontinentAzija
ZahtjevnostVeća zahtjevnost
DestinacijaNepal
Početak i krajod Katmandua do Katmandua
Što je uključeno
 • vođeno razgledavanje Katmandua,
 • ručak u okviru projekta Sisterhood of Survivors,
 • vođeno razgledavanje kraljevskog grada Bhaktapur,
 • treking na području gorja Anapurna (3 dana),
 • 4x4 safari u nacionalnom parku Chitwan,
 • svi prijevozi među lokacijama i uključenim aktivnostima,
 • 7 noćenja u hotelima, 2 noćenja u "teahouse lodges",
 • 1 doručak, 2 ručka, 2 večere.
Dodatni troškovi

Dodatni troškovi za hranu: 290-380 €

Zajamčeni odlasci
 • 8. prosinca 2019.
 • 15. prosinca 2019.
 • 5. siječnja 2020.
 • 2. veljače 2020.
 • 9. veljače 2020.
 • 16. veljače 2020.
 • 1. ožujka 2020.
 • 15. ožujka 2020.
 • 22. ožujka 2020.
 • 29. ožujka 2020.
 • 5. travnja 2020.
 • 19. travnja 2020.

Zanima te više? Nazovi 0800 19 98, piši  za informacije iz prve ruke ili posjeti našu poslovnicu.

Za dodatne informacije možeš pročitati opće uvjete.

 

1

Dan 1: Katmandu

Letovi iz Ljubljane ili obližnje zračne luke preko Srednje zračne luke Katmandu. Turneju možete započeti i u Aziji. Nakon pristajanja transfer do hotela, aklimatizacija. Popodne uvodni sastanak na kojem ćete se upoznati sa svojom grupom i vodičima, a do tada imate slobodno vrijeme za stjecanje prvih dojmova o Nepalu. 

2

Dan 1: Katmandu

Nepalska prijestolnica nudi brojna znamenitosti vrijedne razgledavanja, kao što su trg Durbar i kraljevski grad Bhaktapur, oba s Unescovog popisa kulturne baštine. Zanimljiv je i projekt Sisterhood of Survivals u sklopu kojeg pomažu rehabilitirati žrtve trgovine ljudima. Lokalne žene koje sudjeluju u projektu mogu vas naučiti pripremati momose, tradicionalne nepalske knedle. Stupa Bodhnath najveće je budističko svetište na svijetu, dok je Pashupatinath najslavniji hinduistički hram u državi koji leži na obali svete rijeke Bagmati.

Obroci: ručak

3

Dan 3: Katmandu/Pokara

Napustite živahnu prijestolnicu te se autobusom odvezite do prekrasne Pokare, a putem uživajte u veličanstvenom pogled na gorje Anapurna. Kada stignete na cilj, možete razgledati hram Brindabasim koji bdije nad gradom. Nakon toga možete si priuštiti odmor u kafiću, iznajmiti čamac i odveslati na sredinu jezera ili pak na mnogobrojnim tržnicama i u trgovinicama kupovati nepalske i tibetanske suvenire.

Obroci: doručak, ručak, večera

4

Dan 4: Pokara/Ghandruk

Obucite treking obuću– pred vama je tri dana trekinga kroz izolirana planinska sela i prekrasnu pokrajinu vrijednu svake kapljice znoja. Putovanje nije samo paša za oči već i jedinstven kulturni doživljaj. Susrest ćete naime brojne lokalne zajednice od kojih svaka ima svoje običaje i tradicije. U netaknutom planinskom okolišu upoznat ćete tako tople i gostoljubive domaćine koji na planinskim pašnjacima uzgajaju jakove i koze. Ne propustite priliku za posjet brojnim hramovima i samostanima. Vaš put bit će pun jedinstvenih prirodnih bogatstava: prelazit ćete ledene rijeke, široke ravnice i visoke planinske prijelaze. Za točku na i nagradite se kupanjem u vrućim prirodnim vrelima!

5

Dan 5: Ghandruk/Landruk

Nakon douručka uputite se na približno četverosatni pohod uz podnožje planina od Ghandruka do Jhinu Danda gdje će biti stanka za odmor. Popodne će vas, nakon otrpilike tri sata hodanja, slikoviti šumski put dovesti do sela Landruk.

6

Dan 6: Landruk/Pokara

Zadnji dan trekinga čeka vas pet sati hodanja do Dhampusa. Na puti uživajte u prekrasnoj pokrajini i upoznajte ljubazne lokalce koji će vam reći nešto više o životu u tim udaljenim područjima. Treking završavate u Kanderu, a zatim vas automobil vozi u Pokaru gdje ćete provesti noć.

7

Dan 7: Pokara/Narodni park Royal Chitwan

Čeka vas vožnja kroz regiju Terai do nacionalnog parka Chitwan. Dan ćete provesti u dijelu parka Terai Terai (»vlažna zemlja«). Radi se pojasu močvarnih travnjaka, savana i šuma u podnožju Himalaje.

8

Dan 8: Nacionalni park Royal Chitwan

Ako ste vrlo nestrpljivi, možete se već rano ujutro uputiti u istraživanje park. Možda ćete imati sreću i uočiti nedostižnog tigra. Nakon toga čeka vas vođena poludnevna šetnja parkom. Slobodno vrijeme iskoristite za vožnju kanuom ili promatranje ptica. Regija Terai-Duar dom je ugroženog indijskog nosoroga, slonova, bengalskih tigrova, medvjeda, leoparda i drugih divljih životinja. Nacionalni parkovi Royal Chitwan i Royal Bardia namijenjuju velik dio zaštićenog područja za stanište tih ugroženih životinja pa stoga ovdje živi velik dio još živućih nosoroga i tigrova u Južnoj Aziji.

Obrok: večera

9

Dan 9: Nacionalnu park Royal Chitwan/Katmandu

Nakon dana ispunjenih doživljajima čeka vas povratak u nepalsku prijestolnicu. Nakon dolaska iskoristite slobodno popodne za istraživanje grada. Između ostalog možete posjetiti Swayambhunath ili Majmunski hram Ime je dobio zbog tih mnogobrojnim lukavih životinja koje u njemu žive. Pazite na svoje stvari, hramovski majmuni turistima vole otimati stvari!

10

Dan 18: Katmandu

Polazak prema Europi ili nastavak putovanja po Aziji.

Nepal 12
Nepal 16
Nepal 15
Nepal 14
Nepal 13
Nepal 11
Nepal 10
Nepal 9
Nepal 8
Nepal 6
Nepal 5
Nepal 4
Nepal 3
Nepal 2

Kod putovanja: G-ANTA