Novosti

Zatvara se poznata plaža Maya Bay u Tajlandu!

datum objave | 02. travnja 2018.
6488

Maya Bay u Tajlandu, poznata plaža iz filma „Žal“ s Leonardom DiCapriom, zatvara se na četiri mjeseca, od lipnja do rujna ove godine, kako bi se pokušala obnoviti ugrožena morska flora i fauna.

Zbog svakodnevnog dolaska 200-ak brodova i 4000 posjetitelja iz Koh Phi Phija i Phuketa koji za sobom ostavljaju gomile smeća, prekrasna bijela pješčana plaža na otoku Koh Phi Phi Leh mora se privremeno zatvoriti kako bi se pokušao spasiti morski okoliš. Nakon toga, broj posjetitelja ograničit će se na 2000 dnevno.

Zaljev Maya bit će zatvoren tijekom niske sezone u Tajlandu, a ovo nije prvi slučaj intervencije kako bi se sačuvala priroda. Tajland je zbog pretjeranog turizma u 2017. zatvorio 14 lokacija za ronjenje, praksu koju su započeli još 2011. godine.

Već smo ranije pisali o poznatoj plaži Maya u Tajland gdje je sniman film “Žal“, upravo naglasivši gužvu na toj plaži. No situacija se zaista drastično pogoršala i primorala vlasti na djelovanje.

Naime, turizam je jaka gospodarska grana u Tajlandu koja čini 18% BDP-a. Broj posjetitelja utrostručio se od 2004. godine, a u 2017.godini prešao je brojku od 35 milijuna.

Putovanje u Tajland: 10 stvari koje trebate iskusiti prije 30. godine

Organizirana putovanja :: AZIJA

Jeftino na TAJLAND

Organizirano putovanje :: Jugoistočna AZIJA

Organizirano putovanje :: TAJLAND, KAMBODŽA, VIJETNAM