Tips&Tricks

Zašto trebate dijete odvesti u Beč? Jer će to vikend putovanje itekako pamtiti!

datum objave | 01. srpnja 2022.
10207

Dvodnevni izleti optimalni su za vikend putovanje, a ovog ljeta i jeseni odvedite dijete u Beč i provedite 48 nezaboravnih sati. Cijena ovog putovanja povoljnija je još ako idete autobusom iz Zagreba – naime, karte možete dobiti već od 105 kn / 14 €!

Da biste doživjeli iskustva koja se pamte cijeli život nije nužno prijeći pola svijeta, ali ni sjesti u avion. Nekad se najbolje stvari nalaze nadomak ruke, baš kao što je to slučaj s obližnjom nam Austrijom. Povedite djecu na vikend putovanjem u grad koji ima stotine dječjih kutaka, ali i 5 onih koje će prepričavati još dugo….

1. Prater Beč

prater bec 2

Kad ste s djetetom u Beču, Prater je vjerojatno broj jedan lokacija koju valja posjetiti. Prater je veliki zabavni park otvoren 24 sata dnevno s prepoznatljivim i najpoznatijim panoramskim kotačem koji datira još iz 1987. godine.

Pravog imena Wurstelprater, Prater je ogroman javni park u bečkoj četvrti Leopoldstadt.

Zabavni park će najviše oduševiti djecu brojnim atrakcijama za sve uzraste, a posebice se to odnosi na ogroman panoramski kotač visok 65 metara. Ulaz u park je besplatan, no plaćate zasebne atrakcije i vožnje. I nije jeftino, no svakako se isplati uložiti u iskustvo.

U Prateru možete i jesti u tri restorana, a računajte da će vam posjet ovom zabavnom mjestu uzeti barem 4 sata.

Kad ste već tu, ne propustite i još jednu atrakciju – muzej voštanih figura.

Svjetski poznati muzej voštanih figura Madame Tussauds nalazi se u Riesenradplatzu u sklopu Pratera, a imena koja su ovjekovječena u vosku teško se mogu nabrojati.

Johnny Depp, Nicole Kidman, Robert Pattinson, Robbie Williams, Lady Gaga, Angelina Jolie i  Michael Jackson, Beyonce i Zendaya, samo su neki od popularnih likova s kojima možete napraviti selfie!

Mozart, Mahatma Gandhi i Nelson Mandela još su neke poznate face na koje možete nabasati, baš kao i Albert Einstein s kojim možete odigrati test inteligencije!

Ulaznice za odrasle koštaju 24 eura, a za djecu od 4 do 14 godina 20 eura.

2. Akvarij u Beču

“Haus des Meeres” (u prijevodu s njemačkog: Kuća podmorja) još je jedno zanimljivo mjesto koje će oduševiti i djecu i odrasle.

Haus des Meeres je javni akvarij smješten u Esterhazy, a u njemu obitava oko 10.000 različitih morskih i slatkovodnih stvorenja. Ono što fascinira mnoge jesu morski psi, koji ovdje plivaju na 7. katu u kružnom akvariju te ga možete pogledati direkt u oči kroz staklo akvarija od 120 m2, što ga čini najvećim akvarijem u Austriji.

Želite li vidjeti hranjenje morskih pasa, nažalost morat ćete doći radnim danima u vrlo specifična vremena (ponedjeljak 10:30, srijeda 15:00 te petak 15:30).

Fascinantno je promatrati i ronjenje s morskim psima četvrtkom u 18h kada jedan od djelatnika akvarija zaroni u ogroman vodeni spremnik i pokaže svima kako morski psi nisu tako opasne životinje kakvim ih svi smatraju.

Utorkom u 15h možete na drugom katu akvarija promatrati hranjenje opasnih pirana.

Zanimljivo je vidjeti i Park krokodila (tzv Kroko-park) te Tropski vrt u sklopu akvarija.

Nakon fascinacije životinjama, popnite se na 11. kat akvarija i popijte sok s predivnim pogledom na Beč.

3. Najstariji zoološki vrt – Schönbrunn Zoo u Beču

schonbrunn zoo wien austria

Želite li vidjeti žirafe, slonove, pande, ali i sibirske tigrove, posjetite s djecom Tiergarten Schoenbrunn ili Schönbrunn Zoo u Beču.

U zoolooškom parku Schönbrunn živi 500 životinja koje imaju mnogo prostora i prirodnog okoliša.

bec zoo panda

Ovaj najstariji zoološki vrt na svijetu proglašen je najboljim europskim zoološkim vrtom više puta pa ne čudi da ga svake godine posjeti više od 2 milijuna ljudi.

Cijene karata ovise o dobi i veličini grupe posjetitelja, ali sva djeca mlađa od 6 godina ulaze besplatno.

Imate li novca, priuštite si posebnu turu koja počinje rano ujutro i tijekom koje park imate samo za sebe!

Ulaznice možete kupiti online te izbjeći nepotrebno čekanje, a zanima li vas promatranje hranjenja životinja, ovdje pogledajte raspored.

bec zoo

4. Muzej s dinosaurima!

Prirodoslovni muzej neće djeci zvučati tako dobro dok im ne kažete da je to muzej s dinosaurima!

Djeca jednostavno ostanu bez riječi ili počnu vrištati od oduševljenja  kada vide brojne izložene dinosaure u hali broj 10!

Ulaznice za odrasle su 14 eura, dok mlađi od 19 godina ulaze besplatno!

Muzej ne radi samo utorkom.

5. ZOOM Kindermuseum

Imate li djecu od 8 mjeseci do 14 godina koju zanima znanost ili ih želite prenijeti vlastitu zaljubljenost u znanost, nemojte propustiti posjet ZOOM Kindermuseumu.

Najbolji znanstveni muzej za svu djecu u Austriji nudi izložbe, radionice, multimedijalni laboratorij i još puno toga na 1600 m2.

Muzej je podijeljen u zone:

  • ZOOM Exhibition
  • ZOOM Studio
  • ZOOM Animated Film Studio
  • ZOOM Ocean.

Teško je prepričati što se sve nudi za djecu jer je toliko toga moguće raditi! Pogledajte što se nudi od aktivnosti tijekom ljeta!

Radi svakim danom, osim ponedjeljkom do 16:30 pa ga je dobro posjetiti odmah ujutro. No, rezervacija mjesta je obvezna, i to nekih 10 dana prije dolaska.