Jeftina putovanja

Za avanturiste i ljude pod stresom: Pusti otoci za malo novca!

datum objave | 21. travnja 2016.
11475

Ako radite s ljudima, vjerojatno birate godišnji odmor na usamljenijem mjestu. Hrvatska nudi puno opcija za mirni odmor, bilo da odaberete odmor u kući na osami ili pak na nekom od svjetionika. No, nigdje niste u potpunosti sami. Čak ni na Palagruži, gdje imate svjetioničara.

A ako ste tip koji je kontinuirano okružen vijestima, ljudima i tehnologijom, možda vas zanima napraviti KORAK DALJE – odmor na pustom otoku gdje ćete biti SAMO VI. Da, takve opcije postoje. Čitajte dalje…

Docastaway je prva putnička agencija na svijetu koja se specijalizirala za odmor i iskustva na udaljenim napuštenim otocima diljem planete. U ponudi su dvije opcije: AVANTURSTIČKA i LUKSUZNA.

Avanturistička opcija nudi više razina, od najlakše do najteže, a razlika je u tom imate li osiguranu hranu, vodiča i spavate li u šatoru, drvenoj kolibi ili uopće nemate krov nad glavom pa se treba u cijelosti sami pobrinuti za smještaj. Ekstremna opcija preživljavanja idealna je za one koji vole testirati svoje granice. Na otocima boravite koliko god želite i sa sobom imate tek najnužnije stvari, poput baklje, povećala, koplja ili noža s kojima se morate snalaziti cijelo razdoblje boravka, što uključuje i smještaj i hranjenje. Nema rezervnih restorana, nema kolibica… nemate ništa. Napokon ne trebate trošiti ništa, barem ne na otoku.  Iako nemate ništa, ovakav odmor nije jeftin.

Cijene aranžmana variraju, od 80 do 380€ dnevno.

Luksuzna opcija je cjenovno prihvatljivija (!), a nudi privatne vile na plaži za 150€ dnevno po osobi, no u to su uključeni svi lokalni transferi avionom ili brodom te sva jela i aktivnosti.

Ovakvi smještaji su uglavnom na Filipinima ili Indonezije, a odlična stvar je da mi imamo akcijsku cijenu aviokarata za Jakartu u Indoneziju,  ili pak za Bali.

Ova kućica je u Indoneziji, na otoku s 10 kućica. Razina izolacije je zbog toga srednja. Caka je da se mora iznajmiti cijeli otok pa trebate skupiti grupu ljudi da vam bude jeftinije.  Idealno za vjenčanja ili teambuilding.

Ako vam je ovo zanimljivo, ali ne biste samo bili izolirani, nego biste prvo malo „brijali“ po Baliju, uzmite ovu 8-dnevnu turu koja vas dođe 100-ak € dnevno.