Novosti

WiFi passwordi svih aerodroma na svijetu na jednoj mapi

datum objave | 02. siječnja 2018.
13188

Besplatni internet na aerodromu je bitan svakom putniku. Sletiš i odmah se možeš javiti svojim bližnjima putem različitih aplikacija, možeš naručiti taksi ili pak čitati vijesti dok dugo čekaš u tranzitu. Većina aerodroma nudi 15-ak minuta besplatnog interneta po uređaju, a često nam treba puuuuno dulje. Stoga je jedan računalni sistemski inženjer napravio „živu“ mapu s izlistom WiFi lozinki s aerodroma diljem svijeta. Do sada je na popisu više od 130 aerodroma, a popisu možete i vi doprinijeti.

Maher s računalima i putnički bloger Anil Polat napravio je interaktivnu kartu koja je vrlo jednostavna za korištenje. Kliknete na određeni aerodrom i odmah vam se ponudi informacija o mogućim mrežama.

Iako mnogi smatraju kako je beskorisna jer da biste otvorili kartu morate imati pristup internetu, kartu je moguće koristiti i u spremljenoj offline verziji.

Mapa se redovito ažurira,a sami možete doprinijeti klikom na link http://bit.ly/2d13csJ.

Dostupna je i kao Android i iOS aplikacija, no nije besplatna.

Kad smo već kod WiFi-ja, instalirajte na svoj pametni telefon besplatnu aplikaciju Instabridge koja vam omogućuje spajanje i na neke zaštićene mreže za koje su prethodno korisnici upisali važeće lozinke. Super radi!

Besplatan internet i lakše planiranje putovanja uz  novu opciju Google Mapsa i aplikaciju Instabridge

Nemojte na internetu objavljivati fotke boarding propusnica, evo zašto konkretno

Zamisli svijet u kojem razumiješ sve jezike. Ovaj gadget to omogućuje!

Tinder za putnike: Pronađite partnera za putovanje putem ove aplikacije!