Vodiči

VODIČ: Koncerti u Europi na proljeće i ljeto 2017.

datum objave | 16. ožujka 2017.
7171

Koncertna sezona stiže s proljećem i ljetom, kada se Europa budi iz zimskog sna. Gdje se možete probuditi i uz koju glazbu? Paaa… diljem Europe, na nama dosta bliskim i pristupačnim lokacijama. Nema izgovora ako želite slušati dobru glazbu i zaplesati.

U Hrvatsku stižu Arcade fire koji će u sklopu IN Music Festivala nastupiti 19. lipnja. Dan kasnije nastupaju Kings of Leon, a ako vam to ne odgovara,možete ih poslušati u Beču 3. lipnja, kada je ujedno i koncert Bruna Marsa. Pet Shop Boysi dolaze u Zadar 12. kolovoza, a Grace Jones u Pulu 30. kolovoza. Volite li Natalie Imbrugliu, dobra vijest je da stiže u zagrebačku Tvornicu kulture 3. svibnja, a sredinom ljeta u Puli će vas zabavljati i Sting, i to 26. srpnja.

Ako vam i to nije dovoljno, krenite preko granice.

Bob Dylan održat će koncert u Parizu 20. travnja, a dan kasnije u obližnjem gradu Boulogne-Billancourt. U Londonu ima 3 dana zaredom koncerte od 28. do 30. travnja, dok je u Dublinu 11. svibnja.

Dave Matthews band nastupa 1. travnja u Beču , 6. travnja u Padovi, a dan kasnije u Milanu.

Na Depeche Mode možete u Ljubljanu 14. svibnja ili možda u Budimpeštu 22. svibnja, a U2 poslušajte u Berlinu 12. srpnja, ili možda u Rimu 15. i 16. srpnja. U Dublinu pak nastupaju u subotu 22. srpnja te 25. i 26. srpnja u Parizu.

Ed Sheeran je trenutno na turneji Europom i možete ga tijekom travnja uhvatiti u Dublinu, Glasgowu, Amsterdamu, Barceloni, Madridu, Parizu, itd, dok će prva tri dana svibnja ima zaredom koncerte u Londonu.

Iron Maiden imaju koncert u Dublinu zakazan za 6. svibnja, nakon čega ide na britansku turneju u sklopu koje nastupaju u Londonu 27. i 28. svibnja.

Adele u Londonu također ima 4 uzastopna koncerta i to 28. i 29. lipnja te 1. i 2. srpnja, nakon čega kreće na turneju po Australiji.

Robbie Williams nastupa u Manchesteru 2. i 3. lipnja, u Londonu 23. lipnja, a gostovat će i u Dublinu (26. lipnja), Parizu (1. srpnja) ili nama bližoj Italiji gdje nastupa u Veroni, Lucci, Barolu od 14. do 17. srpnja pa kreće u Njemačku. Gostuje i u nama bližoj Budimpešti 23. kolovoza, tj. 26. kolovoza u Beču.

Koncert Red Hot Chilli Peppersa u Rimu 20. srpnja je već rasprodan, no možete ih uhvatiti u Milanu 21. srpnja ili krajem ljeta u Dublinu gdje nastupaju 20. i 21. rujna.

Radiohead sviraju u Firenci 14. lipnja, u Milanu 16. lipnja ili pak u Dublinu 20. lipnja.

Coldplay je 11.6 u Beču, a u Milanu nastupa dva dana zaredom 3 i 4. srpnja, dok je 8. srpnja u Dublinu.

Dan iza Coldplaya, u Beču koncert imaju Cranberries, dok je pak 17.6. rezervirao Blink 182.

Bruno Mars nastupa u Lisabonu 4. travnja, u Londonu 18. i 19. travnja, 30.5. je u Budimpešti, 3. lipnja je u Beču, 12. lipnja u Bologni te 15. lipnja u Milanu.

Guns ‘n’ Roses također imaju koncert Lisabonu, i to 2. lipnja, a dva dana kasnije 4. lipnja sele u Madrid, zatim su 16. i 17. lipnja u Londonu te 10. srpnja u Beču.

Aerosmith nastupaju 26. lipnja u Lisabonu.

Na Exit festival u Novom Sadu od 5. do 9. srpnja možete uživati u glazbi Killersa, Liama Gallaghera ili pak Duke Dumonta koji je široj publici poznat po hitu Ocean Drive.

Na Sziget festival od 9.-16. kolovoza stiže čitav niz imena, među kojima izdvajamo Interpol, PJ Harvey, Metronomy, GusGus, Kasabian.

Očekuje se da će Bruce Springsteen najaviti uskoro datume za turneju po EU nakon završetka aktualne turneje “The River” po Australiji i Novom Zelandu. Na sam početak jeseni, dok je mnogima još ljeto u glavi, u Milano dolazi i Lady Gaga 26.9., 6. i 7. listopada je u Parizu te 9. i 11. listopada u Londonu.

Naravno da ima još mnogo koncerata diljem Europe, mi smo vam samo pokušali dati neki pregled događanja na onim lokacijama koja su vam lako dostupna automobilom ili avionom. Dobar koncert je sasvim dobar razlog za putovanje!

Pogledajte obavezno naše akcije za europske gradove ili nas nazovite, uvijek imamo nekog asa u rukavu.:)