Novosti

VIDEO: 5 ludih prezentacija aviokompanija

datum objave | 11. kolovoza 2016.
2230

Ako često letite i ne bojite se aviona, onda je velika vjerojatnost da tijekom prezentacije sigurnosnih mjera buljite u ekran svog telefona ili tableta, ne obraćajući pozornost na ono što (mislite da) već znate napamet.

Aviokompanije su odlučile na sve moguće načine skrenuti pozornost putnika na kabinsko osoblje i njihovu prezentaciju prije samog polijetanja, pa su tako dale snimiti kratke filmiće koji raznoraznim trikovima pokušavaju pažnju rastresenih i/ili nezainteresiranih putnika usmjeriti na pokazivanje sigurnosnih mjera.

Pogledajte pet najluđih video prezentacija sigurnosnih mjera u avionima:

1. Air New Zealand je lud za ragbijem

Najbolji novozelandski ragbijaši se spremaju za polijetanje okruženi navijačima s obojanim licima, dok jedan od stjuarda doslovno podiže bakicu koja u pokušava spremiti uokvirenu fotografiju u pretinac iznad sjedala.

Trener upozorava putnike da uvijek imaju zavezane sigurnosne pojaseve, osim u slučajevima kada se trebaju počeškati po stomaku, žena koja je ostala bez daha, zbog tolikog broja seksi ragbijaša oko sebe, diše uz pomoć maske za kisik.

Video je sladak i taman dovoljno smiješan da upozna putnike s tipičnim Novozelanđanima te njihovim humorom.  Svakako pogledajte video do kraja, jer to je najbolji dio. Nećemo vam odati o čemu se radi, ali recimo da Novozelanđani  nemaju problem s golotinjom, pa čak i kada je riječ o starim bakicama.

2. Virgin America – djeca koja repaju i zgodne hostese

Sigurnosni ples američke aviokompanije je bolji nego što očekujete, i baš daje pravi uvid u letenje, čineći to iskustvo nezaboravnim. Cijeli je videohommage američkoj pop kulturi, u njemu djeca repaju, u pozadini se čuje glas sličan glasu Beyoncé i avionom se prešetavaju jaaaaako zgodne hostese. Uvjerite se sami!

3. Delta ima bizaran smisao za humor

Delta ne smije baš razluditi i otkačiti se prilikom snimanja ovakvih videa poput ostalih aviokompanija, jer ima takvu reputaciju kod onih koji putuju business klasom da treba pažljivo birati kako će se predstavljati u javnosti.

Na prvu Deltin video izgleda kao tipični dosadni video o sigurnosnim mjerama na letu- stjuardesa demonstrira pred putnicima kako se ponašati u slučaju nesreće ili kvara na avionu i sve se čini nekako poznato dosadno. Ali, ako bolje obratite pozornost, vidjet ćete pizza majstora kako sprema pizzu u pretinac iznad sjedala, mišićavog čovjeka-planinu koji grli svog majušnog psa ili tipa sa svježe nalakiranim noktima koji veže svoj sigurnosni pojas.

Najbizarniji trenutak čitavog video vjerojatno je onaj kada tri odrasla jednojajčana blizanca narančaste kose sjedaju pored izlaza za nuždu i kada ih stjuardesa pita hoće li pomoći putnicima u slučaju nužde, oni odlučno odgovaraju da neće.  Pomalo bizarno, ali ulovit će pažnju putnika, što mu i jest prvotna namjena.

4. Air Asia je jednostavno preseksi

“Vaš sigurnosni prsluk se nalazi ispod sjedala.”

“Ispod koga?”

“Ispod vašeg sjedala.”

I tako se razgovor nastavlja, uz hrpu osnovnoškolskih šala i aluzija na seks, a čitavoj priči uopće još ne ide u prilog to što su stjuardese Air Azije zaista ljepotice, u smislu da zastanete kada ih ugledate. Iz tog istog razloga sigurno je vrlo smiješno kada ih čujete da kažu “Prvo osigurajte sebe, a onda svog dečka.”

Pogledajte, vjerujemo da će vam ove glupaste šale razvući osmijeh preko lica!

5. Southwest Airlines ima svoju stand-up komičarku

Martha Cobb je zaposlenica Soutwest Airlinesa i odjednom, nakon što su putnici snimili njen govor i prezentaciju sigurnosnih mjera koji su postali apsolutni hit na YouTubeu (preko 22 milijuna pregleda!), putovanje s ovom posadom više nikada nije bilo isto.

Britka i duhovita Martha “ubada” točno kako treba, šaleći se kako na račun putnika, tako i na račun aviokompanije: “Ako vas uhvatimo da pušite u WC-u kazna iznosi 2000 dolara. Ako ste toliko htjeli potrošiti za vašu avionsku kartu, onda niste trebali putovati s nama.”

Gromoglasni pljesak na kraju “predstave” je zaslužen vrhunskom komičarskom izvedbom. Pogledajte što će vam Martha preporučiti, ako se bojite letenja.

Pročitajte još:

Basic economy fare: Stiže “zadnja klasa” i gora je od ekonomske!

NO LEGROOM? Ovo su najbolje aviokompanije za duge letove u ekonomskoj klasi

MALA TAJNA: Kako podići naslon za ruke na sjedalu do prolaza u avionu?

Kako izbjeći najgora sjedala u avionu?

Što kad ti je let otkazan ili odgođen, a aviokompanija ti ne želi vratiti novce? Postoji rješenje!