Vodiči

Valentinovo za solo putnike: 10 najboljih mjesta gdje se možeš zaljubiti

datum objave | 13. veljače 2020.
1270

ljubav putovanje

Putovanja za Valentinovo uglavnom su organizirana za dvoje putnika. Ako ste zaljubljeni, svaka destinacija može biti romantična, dok god ste zajedno i dobro se slažete. No zašto ne biste sebi pokloniti putovanje za Valentinovo, pa možda se tamo negdje na putu i zaljubili?

Nećemo vas slati na Santorini ili Maldive gdje će vas okružiti ljubavni parovi, ali zato smo pronašli 7 romantičnih destinacija na kojima se možete lako opustiti kao solo putnik, gdje su ljudi otvoreni i gdje se lako zaljubiti.

ljubav bali
Bali

1. Obala Amalfi, Italija

amalfi obala
Amalfi obala

Na jugu Italije, tamo ispod Napulja nalazi se poznata obala Amalfi s gradićima kao što su Sorrento i Positano, koji kao da su preslikani iz neke slikovnice. Talijani su na glasu kao veliki zavodnici pa možete samo zamisliti kakve ćete sve komplimente tamo čuti, i to na izuzetno romantičnom jeziku. Zamislite da upoznate nekog lokalca, s njim jurite na vespi po toplom danu, vodi vas van gužve u neku pizzeriju gdje zalaze domaći, kasnije na sladoled ili domaću butelju vina. Planirajte put za početak ljeta.

2. Kapadokija, Turska

Kapadokija, Turska
Kapadokija

Turci su poznati kao muškarci od velikih, zanosnim riječi, crni i markantni, a ako se zaputite u dolinu balona, u središnju tursku regiju Kapadokiju, romantika će biti na vrhuncu.  Ugledate li nekog zanimljivog, zamolite ga da vas fotografira, da vam preporuči gdje nešto dobro pojesti i nadajte se da će taj poziv biti dovoljan za prvu iskricu. Najbolje vrijeme za Kapadokiju je od kraja travnja do lipnja te kasnije rujan i listopad jer je vrijeme toplo, a nije prevruće.

Putovanje Turska – Kapadokija od 3720 HRK

3. Tel Aviv, Izrael

tel aviv plaza
Tel Aviv

Tel Aviv je izvrsna destinacija ako ste društveni, ako volite arhitekturu i hipstersku gastro scenu.

Putovanje u Izrael: Miami na Bliskom Istoku će vas oduševiti

Provedite dan na plaži, a zatim se navečer zaputite u centar. U svakom kafiću možete nešto pojesti, a nikad nećete biti sami jer Izraelci vole izlaziti u lokale. Tel Aviv je nešto skuplja destinacija, no u šarenom izboru da se naći zaista povoljnih mjesta. Ako volite Ruse, tu ih ima jako puno jer dolaze u Izrael raditi.

Ljeti je tu jako vruće pa je bolje Tel Aviv posjetiti na proljeće ili ujesen.

4. Buenos Aires, Argentina

buenos aires
Buenos Aires

Poznat po strastvenom tangu, dobrom vinom i vrhunskoj govedini, Buenos Aires je idealna destinacija za solo putnike u potrazi za ljubavlju. Pa ako je ne nađete u obliku nekog čovjeka, uvijek se možete zaljubiti u argentinsko iće i piće koji će vam izmamiti osmijeh na lice.

Obavezno idite u puerta cerrada (restoran zatvorenih vrata) na večeru gdje ćete jesti u domu lokalnog chefa (porteño) zajedno s drugim gostima, među kojima su često turisti i pripadnici useljenika.

TOP 10: Ljetne destinacije za solo putnike koji traže od partijanja do izolacije

Najbolje vrijeme za posjetiti Argentinu jest kad je naše ljeto, no naravno i ujesen kada tamo kreće proljeće.

5. Stockholm, Švedska

stockholm metro
Stockholm, metro

Hladan i dosta mračan zimi, Stockholm je ipak fantastičan grad kojeg valja posjetiti, ako zbog ničeg drugo onda zbog prezgodnih Šveđana i Šveđanki te njihove otvorenosti. Nema veze što ne pričate švedski, engleski tu svi jako dobro pričaju. Možda je baš ovaj grad prilika da isprobate couchsurfing i tako upoznate lokalce?

Stockholm u 2 dana: Plešite s ABBA hologramima, kušajte okruglice od losa i zaboravite na keš

Posjetite Stockholm bilo kada, no želite li ipak više svjetla nego mraka, optimalno je izbjegavati zimske mjesece.

6. Miami, SAD

miami sad plaza
Miami

Jedan od najseksi gradova, kako kažu. Miami je magnet za solo putnike, partijanere i društvo na momačkim i djevojačkim večerima jer je tu toplo, plaže su izvrsne, a noćni život još bolji.

Amerikanci su jako otvoreni pa se nemojte iznenaditi ako upoznate i previše ljudi. Pogotovo ako odete na neki od festivala ili događanja kao što su svjetski poznati  Art Basel, the South Beach Wine and Food Fest ili pak Ultra Music Festival.

Najbolje vrijeme za posjetiti Miami? Uvijek, a ljeti najviše.

7. Bali, Indonezija

bali surferi
Bali

Bali je jedna od popularnih destinacija za medeni mjesec, ali podjednako tako i kao utočište solo putnika koji traže mir. Možda niste znali, ali na Baliju ćete pronaći i mnogo plaža s hrpom zgodnih surfera i surferica pa ako ste ljubitelj tog sporta, lako će se biti zaljubiti na jednom od najboljih otoka svijeta. Samo se zaputite u Canggu.

Možda ste za plažu, ali bez surfera. Zašto ne biste zaplesali u diskoteci hotela Seminyak ili popili pivo na nekom vanjskom barskom šanku na plaži, večer uvijek donosi obilje romantike.

Ako ste pak za zeleni odmor usred šume, možda se neka srodna duša nalazi baš u Ubudu kamo bi vam preporučili da odete  i uživate u prirodi, plantažama čaja i brojnim rječicama.

Između travnja i listopada na Baliju je suha sezona pa preporučamo da ga posjetite tada, iako ni malo kiše neće upropastiti ovaj magičan otok.

Bali se jednom na godinu zatvori na 24 sata, evo kada i zašto

Bali – romantično putovanje za dvoje od plaža do džungle

Putovanja za dvoje: Valentinovo je tu, evo TOP 20 destinacija za zaljubljene

Putovanje za Valentinovo: 5 romantičnih destinacija