Novosti

U Parizu otvoren prvi plutajući hotel, Nova Godina rasprodana odmah

datum objave | 13. rujna 2016.
6296

Pariz nikada ne zaostaje u arhitektonskim inovacijama, pa i kada je riječ o hotelima! Ovo zapravo ima savršenog smisla, ako se  uzme u obzir da je jedna od najposjećenijih svjetskih metropola. Uvijek u trendu, nikada dosadan, Pariz je postao prvi grad u kojem je izgrađena do sada neviđena vrsta boutique hotela: plutajući hotel.

Usidren na Seini, između mosta Charles de Gaulle i vijadukta Austerlitz, OFF Paris Seine  nudi jedinstveni doživljaj boravka na rijeci, kako bi gostima omogućio moderno, ali autentično iskustvo Pariza.

Plutajući hotel uključuje:

  • 58 soba
  • bazen
  • ljetnu terasu
  • cocktail i tapas bar

Gosti hotela mogu birati hoće li odsjedati u sobama s pogledom na Rive gauche (lijevu stranu obale) ili na Rive droite (desnu obalu), ovisno o ukusu –  želite li pogled na povijesni dio grada oko kolodvora Austerlitz, ili pak pogled na prepoznatljive pariške urbane vedute i Seineu.

Novo omiljeno chic mjesto u 21. arondismanu u svojoj ponudi nudi raznoliku vrstu koktela i bistronomske ponude (od bistro + gastronomski, označava onu francusku kombinaciju ležernog dekora lokala i kvalitetnu kulinarsku ponudu na meniju), a cijene noćenja se kreću od 150 eura na više.

Hotel je usidren 10 metara od same obale s kojom je povezan pješačkim stazama, te se savršeno uklapa u konture okolnog ambijenta, a svjetlucavi odsjaj vodene površine čini da gradske vizure izgledaju gotovo nestvarno. Arhitekt Gerard Ronzatti uvrstio je u raznovrsne teksture u interijer i eksterijer hotela, od industrijskih pocinčanih krovova do drvenih fasada, ali i toplu bakrenu paletu boja kako bi stvorio sofisticiranu, ali prirodnu atmosferu u potpunom skladu sa svojom okolinom.

Luksuznom smještaju ne nedostaje moderan touch: dva dizajnerska apartmana, koje su dizajnirali Maurizio Galante i Tal Lancman, potpuno su monokromatska – jedan je narančasti, drugi je srebrni.

Hotel je zapravo posljednje u nizu ostvarenja kojima se nastoji revitalizirati život na pariškoj obali, poput Paris-Plages projekta, koji je obalu Seine pretvorio u urbane gradske plaže, i Berges de Seine  projekta, kojim je oživljena pariška riječna promenada. Iduće veliko ostvarenje pariških gradskih vlasti trebalo bi omogućiti Parižanima i njihovim gostima sigurno kupanje i plivanje u Seinei do 2024. godine.

VEZANO:

Gastro Pariz: TOP 10 restorana s najboljim pogledom

Čarobni Pariz: 10 znamenitosti koje morate vidjeti

Pariz od 1. srpnja zabranio ulaz u grad vozilima starijim od 1997. godine