Gastro

U Londonu otvoren prvi restoran za nudiste, preko 40.000 rezervacija u startu

datum objave | 12. listopada 2016.
6802

Prije samo 4 mjeseca u Londonu je otvoren prvi restoran za nudiste Bunyadi, čiji je koncept krajnje jednostavan koncept – svi gosti restorana su goli. Barem ne morate razmišljati što ćete odjenuti za večeru, a i nema prljanja odjeće hranom i pićem 🙂

Nakon otvorenja, restoran je dobio nevjerojatan svjetski PR i preko 40 000 rezervacija za stol!

Pomama za restoranom je bila toliko ogromna, da su vlasnici odmah najavili otvaranje i drugog u Parizu, a nakon samo 2 mjeseca rada je privremeno zatvoren da bi sad bilo moguće opet napraviti rezervaciju.

Sam restoran izvana i nije nešto, što je vjerojatno i bio cilj, a prozori su zatamnjeni. Kada uđete unutra odmah ulazite u prostor bara koji se svojim izgledom ne razlikuje od bilo kojeg drugog bara na svijetu do trenutka kada ne ugledate da su ljudi u restoranu odjeveni u kupaonske ogrtače. Nakon što popijete koju cugu za hrabrost, ljubazno, jednako polugolo osoblje će vas odvesti do vašega stola.

Realno, sasvim je nemoguće ne baciti oko na topless konobarice dok vas vode kroz labirint od bambusovih pregrada, ali bože mili, pa sve je to za ljude! A i restoran ima strogu politiku kada su u pitanju kamere i fotkanje koji su strogo zabranjeni, kako zbog privatnosti gostiju, tako i zbog samog prirodnog ugođaja koji se želi ovdje ostvariti.

Gosti mogu birati hoće li se skinuti do kraja ili ne, odnosno hoće li na sebi zadržati krpicu koju su dobili prilikom ulaska u restoran. Jednom kada se riješite sve nepotrebne odjeće, sigurno ćete se osjećati oslobođeno.

Hrana je uglavnom sirova, sezonska, podijeljena u dva menija, za one koji jedu i ne jedu meso. U skladu s konceptom restorana i povratku prirodi, služi se u zemljanim posudama s jestivim priborom za jelo. Slijed od 3 jela košta oko 350 kuna, dok onaj s 5 jela košta 500 kn. Pića nisu uključena u cijenu.

Ono što bi se moglo učiniti kao nelagodnim, zapravo se ispostavlja da nije. Skidanje do gola ispred nepoznate osobe ipak nije tako strašno. Obzirom da je korištenje telefona zabranjeno, vi nemate što drugo raditi nego uspostaviti komunikaciju s ljudima oko sebe. Društveni eksperiment se pokazao uspješnim.

Bunyadi je živio tijekom tri ljetna mjeseca, a 12.10. u Londonu se održava event Get Naked koji za dress code ima samo jedan propis: “opcionalno”. Get Naked se trebao održati 7.10., ali zbog velikog interesa, odnosno nedovoljnog broja ormarića za presvlačenje, event je odgođen.

Sudionici eventa, koji će se održavati dvaput mjesečno u takeover Baru u četvrti Soho, moći će i bojati tijela, a oni koji budu hrabriji i ostanu goli, dobit će i bocu šampanjca. Pa ako ste ikada poželjeli izaći vani, i malo toga prepustiti mašti, planirajte Get Naked večer za jedan od izlazaka.

Vezano:

Ella Dvornik: Sve što trebate znati prije posjeta Londonu iz prve ruke!

Gastro Pariz: TOP 10 restorana s najboljim pogledom

Gastro vodič: Najbolji kafići na krovovima zgrada u New Yorku

U Parizu otvoren prvi plutajući hotel, Nova Godina rasprodana odmah