Japanci OBOŽAVAJU majonezu. Jedu je baš sa svim i svačim. Stavljaju je i na sushi. Stoga uopće ne čudi što imaju tematske kafiće u kojoj je glavna zvijezda namirnica upravo majoneza.
Japanska majoneza ponešto je drugačija od one klasične kakvu mi poznajemo. Naime, japanska se radi samo od žutanjaka i rižinog octa, dok klasična majoneza koju znamo sadrži cjelovita jaja, destilirani ocat, sol i šećer.
Pomama za majonezom u Japanu počela je 1925. godine kada je tvrtka Kewpie proizvela prvu domaću majonezu. Upravo je taj brend ove godine otvorio i prve pop-up „majonezne kafiće“ u Nagoyi i Tokiju, testno samo na razdoblje od mjesec dana.
U Tokiju je kafić radio cijeli ožujak, dok je do kraja travnja otvoren onaj u Nagoyi.
TRAVANJ U JAPANU: Kanamara Matsuri Festival – falično štovanje
Otiđete li u Japan, ne propustite muzej majoneze u Tokiju. Naravno da i to postoji u zemlji koja nudi zaista drugačija iskustva od svih onih koja ste do tada doživjeli.
A svakako kad ste u Japanu ne propustite probati majonezu Kewpie, i to kao dodatak salati, sendviču, ribi ili sushiju. Navodno ide i uz pizzu.
AKCIJA:AVIOKARTE ZA TOKIO OD 3.663 KN
VEZANO:
Neobičan Brazil: Kafići Osama bin Laden