Gastro

Taj ludi Japan: Novi hit su kafići s temom majoneze

datum objave | 09. travnja 2017.
5284

Japanci OBOŽAVAJU majonezu. Jedu je baš sa svim i svačim. Stavljaju je i na sushi. Stoga uopće ne čudi što imaju tematske kafiće u kojoj je glavna zvijezda namirnica upravo majoneza.

Japanska majoneza ponešto je drugačija od one klasične kakvu mi poznajemo. Naime, japanska se radi samo od žutanjaka i rižinog octa, dok klasična majoneza koju znamo sadrži cjelovita jaja, destilirani ocat, sol i šećer.

Pomama za majonezom u Japanu počela je 1925. godine kada je tvrtka Kewpie proizvela prvu domaću majonezu. Upravo je taj brend ove godine otvorio i prve pop-up „majonezne kafiće“ u Nagoyi i Tokiju, testno samo na razdoblje od mjesec dana.

U Tokiju je kafić radio cijeli ožujak, dok je do kraja travnja otvoren onaj u Nagoyi.

TRAVANJ U JAPANU: Kanamara Matsuri Festival – falično štovanje

Otiđete li u Japan, ne propustite muzej majoneze u Tokiju. Naravno da i to postoji u zemlji koja nudi zaista drugačija iskustva od svih onih koja ste do tada doživjeli.

A svakako kad ste u Japanu ne propustite probati majonezu Kewpie, i to kao dodatak salati, sendviču, ribi ili sushiju. Navodno ide i uz pizzu.

AKCIJA:AVIOKARTE ZA TOKIO OD 3.663 KN

Ostavi upit

VEZANO:

Neobičan Brazil: Kafići Osama bin Laden