Tips&Tricks

Skijanje u Aziji: Japan, Južna Koreja i Himalaje za prave ljubitelje skijanja!

datum objave | 03. kolovoza 2023.
7833

Volite li skijanje i u potrazi ste za novim ski odredištima, predlažemo da isprobate skije na nekom od ovih 5 mjesta:

  1. Niseko Annupuri, Japan

Metri i metri svježeg snijega- najbolji je opis japanskog skijališta Niseko, gdje vas čeka na desetke ski liftova i vrlo bogat i ludi noćni život. Skijanje je ovdje moguće od studenog do svibnja, a ove sezone skijalište je otvoreno do 5. svibnja.

Možete se zabaviti i izgradnjom iglua, vožnjom u balonu, ili pak isprobati hodanje po snijegu (snow shoeing) i vožnju motornih sanjki (snowmobile).

Skijanje, Niseko Annupuri, Japan

Skijanje u Europi od 231 € / 1.740,47 kn
  1. Nozawa Onsen, Japan

Jeste li čuli za snježne majmune? Dođete li skijati u japanski Nozawa Onsen, osim skijanja na preko 50 kilometara staza, dobit ćete i posebno iskustvo druženja s ovim divnim životinjama. Oni uživaju u obližnjim vrelim izvorima i prava su atrakcija. Područje je poznato kao japanske Alpe i vrlo je popularno zbog različitosti ponude, među kojima su avanturistički Snježni park i snijeg do kraja travnja. Snježno selo nalazi se u podnožju planine i tijekom ski sezone otvoreno je preko 100 restorana i kafića. najpopularnije je tu doći 15. siječnja kada je godišnji Dosojin Fire festival.

Skijanje, Nozawa Onsen, Japan

  1. Južna Koreja, Muju

Tri četvrtine Južne Koreje čine planine pa ne iznenađuje što u toj zemlji ima puno skijaških lokacija. Jedan od najvećih skijaških resorteova Muju nalazi se u prekrasnom nacionalnom parku Deogyusan, koji se nalazi na 2.5 sata vožnje vlakom od Seula. Muju je poznat po zimskoj Univerzijadi 1997. godine i po godišnjem Firefly festivalu. Ove godine traje od 27. kolovoza do 4. rujna.

Skijanje, Južna Koreja, Muju

  1. Gulmarg, Himalaje

Jedan od najljepših skijališta na svijetu nalazi se na famoznim Himalajama. Gulmarg ima najveći ski lift na svijetu i najveći broj dana kada pada snijeg. Skijaši ovdje uživaju u izazovu spuštanja s 4000 metra nadmorske visine, no oni manje iskusni također mogu skijati na manje zahtjevnim stazama. Hotel Khyber nudi luksuzni spa za odmor nakon iscrpljujućeg dana.

Skijanje, Gulmarg, Himalaja

  1. Ski Dubai

Azija nudi na stotine ski destinacija, među kojima je i skijanje u zatvorenom u Dubaiju. Pravim skijašima to baš i nije privlačno, no morate priznati da bi bilo fora isprobati. Barem kao novo iskustvo! U tom zatvorenom prostoru vertikale 85 kilometara, postoji 5 staza, a najduža je 400 metara.

Ski Dubai

Skijanje u Europi od 231 € / 1.740,47 kn