Novosti

Santa Claus, Idiotville, Batman, Moron, Anus i ostala neobična imena mjesta

datum objave | 16. prosinca 2019.
1949

Neobična imena mjesta, Kajgana

Jeste li znali da u Hrvatskoj postoji mjesto Kajgana? Nalazi se u Garešnici i ima tek 300-ak stanovnika. I Visibaba pored Požege je dosta neobično mjesto, a ima ih po Hrvatskoj dosta koja izazivaju čuđenje.

Zanimljivih imena gradova ima posvuda, a mi ćemo vam nabrojati 10 koja svojim imenima privlače i nasmijavaju putnike da često odlaze tamo samo da bi se fotografirali pored table s nazivom. A ponekad je i ukradu.

1. Santa Claus, Indiana

Neobična imena mjesta, Santa Claus, Indiana

Još 1854. godine kada su se neki ljudi nastanili u malom gradu u američkoj Indiani, nazvali su naselje Santa Fe. No nakon dvije godine kada su se prijavili da bi dobili službeni poštanski broj, iskrsnuo je problem – već je postojalo naselje Santa Fe. Stanovnici grada stoga su morali smisliti novo ime. Sastajali su se tako više puta i nikako se nisu mogli usaglasiti oko novog imena. Posljednji put sastali su se na Badnjak kada je nekolicina djece počela navijati da se mjesto zove Santa Claus (u prijevodu Djed Mraz ili Djed Božićnjak), stariji su ga prihvatili u nedostatku bolje ideje i tako je ime ostalo.

2. Intercourse, Pennsylvania

Neobična imena mjesta, Intercourse, Pennsylvania

Grad Cross Keys u Pennsylvaniji u kojem su živjeli amiši promijenili su 1814. godine ime u Intercourse (u prijevodu: odnos). Prema jednoj priči, u blizini grada postojalo je trkalište za konje ‘Entercourse,’ a lokalci su uskoro svoj grad počeli nazivati po njemu….malo po malo, ime je evoluiralo u Intercourse.

U blizini se nalaze i druga mjesta s neobičnim imenima kao što suParadise, White Horse, Vintage, Bird in Hand…Očito je cijelo područje puno kreativaca.

3. Idiotville, Oregon

Neobična imena mjesta, Idiotville, Oregon

Još jedno američko mjesto nosi neobično ime – Idiotville – ili „mjesto za idiote“ u slobodnom prijevodu. Nalazi se sjeverozapadno od Portlanda u Oregonu. Inicijalno se tu nalazio stacionarni kamp za drvosječe Ryan’s Camp. Kako je bio dosta udaljen, lokalci su govorili kako bi tamo samo idioti radili. Pomalo se to područje počelo nazivati Idiotville, koje je na kraju svoje mjesto našlo i na karti.

4. Hot Coffee, Mississippi

Neobična imena mjesta, Hot Coffee, Mississippi

Hot Coffee ili Vruća kava nalazi se u okrugu Covington na jugu Mississippija u SAD-u. Početkom 19. stoljeća putnici bi često svratili u gostionicu koju je držao Levi Davis, poznat po tome što je nudio kolače i vruću kavu. Gostionicu je kasnije preimenovao u omiljeni napitak, a pomalo je i cijelo područje postalo poznato po tom nazivu.

5. Boring, Oregon

Neobična imena mjesta, Boring, Oregon

Zamislite kako je živjeti u mjestu koja u nazivu nosi „Dosadno“. Da, takvo mjesto postoji, i zove se Boring, nalazi se između Portlanda i Oregon Cityja. Zapravo se radi o zajednici koja je ime dobila po ratnom veteranu i jednom od prvih članova, Williamu H. Boringu. Njihov slogan je „Najuzbudljivije mjesto za život“. Sestrinski grad zove im se dosta slično – Dull.

6. Moron, Kuba

Neobična imena mjesta, Moron, Kuba

Morón je grad i općina u unutrašnjosti Kube, najbliže mjesto resort otocima Cayo Coco i Cayo Guillermo pa ćete tuda proći idete li autobusom ili taksijem na izlet do Trinidada. U mjestu postoji i istoimeni hotel.

7. Fucking, Austrija

Neobična imena mjesta, Fucking, Austrija

Mislimo da ne trebamo prevoditi značenje imena grada Fucking u Austriji. Osnovao ga je još u 6. stoljeću bavarski plemić Focko po kojem je i grad dobio ime. Naime, Fucking znači „mjesto Fockovih ljudi“. Postao je popularan i zbog česte krađe table s oznakom imena grada.

8. Batman, Turska

Neobična imena mjesta, Batman, Turska

Ne znamo živi li u Turkoj Batman, ali mjesto Batman itekako postoji. Ime je dobilo po rijeci, no otkud potječe sam naziv nije sasvim jasno. Neki kažu da je to skraćenica naziva obližnje planine Bati Raman, dok neki tvrde da se odnosi na stari otomanski naziv za jedinicu mjere.

9. Dildo, Kanada

Neobična imena mjesta, Dildo, Kanada

Ni ovaj naziv ne trebamo posebno prevoditi. Radi se o mjestu na otoku Newfoundland, u pokrajini Newfoundland and Labrador u Kanadi, a poznato je samo da postoji još od 18. stoljeća.

10. Anus, Francuska

Neobična imena mjesta, Anus, Francuska

Dosta neobično ime sela u pokrajini Burgundy u Francuskoj privlači turiste koji mogu odsjesti u jedinom Bed and Breakfastu. Naravno da je najpopularniji motiv za fotkanje tabla naziva sela. Na 25 minuta vožnje nalazi se i selo Orgy.

JOŠ „NEOBIČNIH“ VIJESTI: