Novosti

SAD ima najbolju rutu na svijetu prema Instagramu

datum objave | 10. listopada 2018.
1938

Route 66

Američka najpoznatija cesta Route 66, dugačka 3 939 km, označena je na Instagramu 1 198 035 puta te time postala najpopularnija cesta za road trip na svijetu prema Instagramu.

Studija koju je proveo Travel Supermarket sugerira da se 52% svjetskih road tripova i stajališta koji su najviše zabilježeni na Instagramu mogu pronaći u Americi, od čega 20% obuhvaća Južnu Ameriku, a 32% Sjevernu Ameriku. Causeway Coastal Route cesta u Sjevernoj Irskoj dovodi Veliku Britaniju u top 25 s 14 548 slika što je čini 20. najpopularnijom cestom za road trip u svijetu.

EU je jak kandidat s Islandom i Norveškom u top 10.

S prosječno 80 milijuna fotografija učitanih svaki dan, Instagram je jedna od najpopularnijih online platformi za dijeljenje fotografija. Hashtagovi za neke od najslikovitijih road tripova i stajališta, kao npr. #route66 i #greatoceanroad, omogućili su otkriti najpopularnije među korisnicima Instagrama.

Route 66 je došla na sam vrh, a nakon nje je The Great Ocean Road u Australiji na drugom mjestu s 928 503 hashtagova #greatoceanroad.

Iznenađujuće, islandska Ring Road dosegnula je samo sedmo mjesto te je označena 104 374 puta s hashtagom #ringroad, dok je spektakularna Troll Road u Norveškoj na osmom mjestu s 55 800 #trollstigen oznaka.

Cabot Trail, Nova Škotska, Kanada je na desetom mjestu sa 51 562 #cabottrail oznake.

Emma Grimster, glasnogovornica Travel Supermarketa izjavila je:

“Instagram je izuzetno popularna društvena platforma za mladež među nama, obitelji, prijatelje i parove, za sve koji vole napraviti savršenu fotografiju i filter kako bi je podijelili sa svojim followerima; a ovi slikoviti road tripovi nisu drugačiji.”

Želiš li i sam posjetiti i napraviti svoju Insta fotku?

Pošalji upit