Tips&Tricks

Rim: Tajnoviti pogled kroz ključanicu otkriva neočekivan prizor

datum objave | 11. lipnja 2017.
14169

Viriti kroz ključanicu nije baš najpristojnija stvar. Međutim, pozivamo vas da povirite kroz ključanicu na jednim rimskim vratima koja krije jednu predivnu tajnu – pogled na kupolu crkve svetog Petra.

Aventine

Dom malteških križara, rimokatoličkih legendarnih vitezova nastalih u 11. stoljeću u Jeruzalemu, nalazi se na Aventinskom brdu u Rimu i ima status suverene države. Što znači da pogledom kroz ključanicu odjednom imate prilike „biti“ u tri države istodobno: Suverenog malteškog vojnog reda, Italiji i Vatikanu.

Kad biste samo šetali pored građevine Malteškog reda, sasvim sigurno vas ne bi privukla prilično decentna, da ne kažemo neugledna, vrata s malenom ključanicom na Piazza dei Cavalieri di Malta. Iza vrata nalazi se predivan vrt kojeg možete posjetiti ako zakažete posjet, no za pogled kroz ključanicu ne treba dozvola. Samo malo penjanja uz Aventin, najjužniji od sedam brežuljaka na kojima je nastao Rim.

Aventine

Ovu rimsku tajnu otkrili su turisti pa se nemojte iznenaditi bude li ljudi, brzo ćete stići na red. Dođite predvečer na zalazak sunca ili po danu kad je sunčano, šteta da hodate toliko a da bog oblaka ne doživite svu ljepotu pogleda.

Orange

Kad ste se već popeli na brdo, produžite do obližnjeg vrta naranči (Giardino degli Aranci) i odmorite uz stabla puna plodova s panoramskim pogledom na vječni grad. Tu obično nema puno ljudi, jer se mnogima ne šeće do ovog mjesta obzirom da treba pješačiti. Uživajte u tišini, to je dosta rijetko u Rimu.

Orange garden

Aviokarte za Rim

Putopis: Đir po Italiji

Italija ograničava broj turista u Cinque Terre za skoro duplo manje!

Pošalji upit