Gastro

Recept za rezance Pad Thai

datum objave | 13. ožujka 2020.
5320
pad thai
Pad Thai

Sastojci koji su vam potrebni za 250 g rižinih rezanaca:

  • 3 žlice ulja od kikirikija,
  • 3 režnja češnjaka,
  • 2 cm svježeg đumbira,
  • 2 feferona,
  • 1 šalica na trakice narezane piletine ili na kockice narezan tofu ili račići,
  •  poriluk ili mladi luk,
  • 1 šalica na trakice narezanoga čvrstog povrća (mrkva, zelje, tikvice, paprika… ),
  • 1 tučeno jaje,
  •  2/3 šalice zdrobljenoga nesoljenog kikirikija i
  •  šaka sojinih klica.

Sastojci koji su vam potrebni za umak Pad Thai:

  • dvije žlice ribljeg umaka,
  • 2 žlice svijetloga sojinog umaka,
  • dvije žlice šećera i
  • sok 1 limete ili 1/2 limuna.
pad thai
Pad Thai

Postupak pripreme:

Rižine rezance pripremite prema uputstvima na ambalaži. Ovisno o tome koju vrstu izaberete, neki se kuhaju slično kao špageti, dok neke uopće nije potrebno kuhati, već je dovoljno da se neko vrijeme namaču u umaku. Ako pripremate rezance koje je potrebno kuhati, nemojte ih na kraju odlijevati, već ih pustite u vodi kako se ne bi zalijepili.

Nakon što su rezanci pripremljeni, pripremite umak. U voku zagrijte ulje na kojem ćete popržiti sitno narezan češnjak i đumbir, čili i meso, odnosno tofu ili račiće. Zatim dodajte povrće i dinstajte nekoliko minuta, neprestano miješajući. Nakon što je sve zajedno izdinstano (no ne previše da povrće ne izgubi svoju boju), dodajte ocijeđene rezance i dobro promiješajte te prelijte umakom (koji pripremite tako da zajedno umiješate gore navedene sastojke) i tučenim jajetom. Okrećite u voku dok se jaje ne zgruša. Na kraju, tik prije no što poslužite hranu, dodajte kikiriki i klice.

Dobar tek!