Vodiči

Putovanje za Valentinovo: 5 romantičnih destinacija

datum objave | 10. veljače 2023.
5012

Putovanje za Valentinovo: 5 romantičnih destinacija

Poklon za Valentinovo ne mora nužno biti kliše crvenih ruža i romantične večere u nekom restoranu. Zašto ne biste svojoj partnerici ili partneru poklonili nešto za sjećanje, zajedničko iskustvo koje nije rađeno po špranci ruže-čokolada-večera?

Već nam godinama trube kako je bolje poklanjati iskustva nego predmete. Predmeti izgube na sjaju vrlo brzo, a ruže najbrže. Osim toga, ne osjeća se svaka djevojka posebnom kad dobije bodljikavi cvijet koji se na akciji prodaje na svakoj tržnici i cvjećarni na 14. veljače. Ima djevojaka i žena koje vrte očima na takav kliše, a to ne znači da nisu romantične. Jednostavno očekuju neki stvari znak pažnje prema onom što one zaista vole ili barem iznenađenje.

Odvedite djevojku na spoj van grada, možda na romantični vikend u nekom spa centru, snijegom prekrivenu kućicu ili pak nešto treće, ovisno o tome što voli. A mnoge će biti oduševljene ako kažete „vodim te nekamo ovaj vikend“. Još ako im pokažete avionske karte, sjaj u očima i osmijeh na licu su zagarantirani. Za pojačanu dozu romantike i iznenađenja, možete joj reći kako nećete otkriti destinaciju prije dođete na aerodrom. Uputite je samo u vremensku prognozu na destinaciji te u odabir odjeće ako idete nekamo posebno (spa, snijeg, plaže itd).

Evo gdje povesti dragu osobu za Valentinovo:

1. Grčka

Putovanje za Valentinovo, Santorini, Grčka

Otoci u Grčkoj poznati su kao romantične destinacije koje mnogi odabiru kao mjesto za vjenčanje ili medeni mjesec. Otoci su se nekako s godinama profilirali sa svim onim predivnim bijelim kućama na padinama kaldere nekadašnjeg vulkana iz kojih puca pogled na morsko plaventilo. Značajan broj hotela hotela na određenim otocima ne primaju djecu mlađu od 13 godina kako bi zaljubljenim gostima željnima intime omogućili maksimalno upuštanje i miran san.

Putovanje u Grčku od 559 € / 4.211,79 kn

2. Island

Putovanje za Valentinovo, Island

Ako je vaša draga osoba avanturističkog duha i ne smeta joj hladnoća i kiša, ali nije cijepljena protiv romantike, odvedite je na Island, zemlju leda i vatre, gdje u veljači možete vidjeti spektakularnu polarnu svjetlost kako u svojoj ljubičasto-zelenoj boji pleše iznad bajkovitih krajolika.

Za dodatnu dozu romantike, usred zime se okupajte u vreloj vodi Plave lagune, geotermalnog spa bazena.

3. Sicilija, Italija

Putovanje za Valentinovo, Sicilija, Italija

Sicilija je nadasve romantičan otok na samom jugu Italije, posebice su divna mjesta Cefalu i Taormina na obali u kojima ćete pronaći predivne hotele i romantične restorane s nevjerojatnom sicilijanskom kuhinjom. Veljača nije mjesec za kupanje, ali garantira manje gužvi i manje cijene te je zaista izvrstan odabir za kraće putovanje.

Ako ste za malo avanture, popnite se na vulkan Etnu.

4. Hallstatt, Austrija

Putovanje za Valentinovo, Hallstatt, Austrija

Destinacija koja nam je dostupna automobilom (4h vožnje iz Zagreba) je zaista romantična. Hallstatt je selo na obali jezera Hallstatt u austrijskoj brdovitoj regiji Salzkammergut. U ovo je doba posebno prekrasan jer padne snijeg pa alpske kuće iz 16. stoljeća dobiju još više na šarmu. U selu postoje kafići, restorani i trgovine, ali i žičara koja ga povezuje sa starim rudnikom soli i osmatračnicom Skywalk Hallstatt. Jedna od staza vodi do vrta (Gletschergarten) sa spomenicima iz posljednjeg ledenog doba, kao i do vodopada Waldbachstrub.

5. Pariz, Francuska

Putovanje za Valentinovo, Pariz, Francuska

Kakav bi to romantičan popis bio da nema Pariza. Jest „očita“ destinacija za romantiku, ali ako niste bili u Parizu, ovo je jedna od dobrih prilika da ga posjetite u paru. Rezervirajte večeru na brodu koji plovi rijekom Senom ili pak nezaboravnu večer u kabareu Moulin Rougeu.

Pročitajte još i ovo za inspiraciju kamo ići: Putovanja za dvoje: Valentinovo je tu, evo TOP 20 destinacija za zaljubljene