Vodiči

Putovanje s djecom: Istanbul ima Akvarij i Delfinarij, Aqualand, Legoland i hrpu stvari koje će vaši klinci obožavati

datum objave | 20. rujna 2018.
13511

Putovanje s djecom često ispadne tako da odrasli vuku djecu u razgledavanje sebi zanimljivih stvari, koja su djeci predosadna. Inzistirati da vam dijete čeka nekoliko sati u redu kako bi već s 5 godina vidjelo Mona Lizu nema smisla. Gnjavit ćete i sebe i njih, a djeca se kasnije neće sjećati što su gledali, eventualno će se sjetiti dosadnog čekanja.

No to ne znači da ne trebate putovati s djecom. Idealno je kada roditelji mogu povesti djecu na put i polako im otvarati vidike, širiti okuse i prostranstva, upoznavati ih drugim kulturama i rasama. Možda se djeca neće sjećati svega viđenog, no kroz putovanja mogu itekako narasti u osobu koja je otvorena prema svijetu i prihvaća druge.

Roditelji se često prvo odluče na bliža putovanja kako bi testirali je li njihovo dijete „kompatibilno“ s njihovim željama da vide svijet. Nisu sva djeca ista niti će sva isto reagirati. Neki će bez problema odvaliti i dulje relacije, nekima će problem biti i lokacija na 3 sata udaljenosti. Posebice je izazov kako hraniti djecu na putovanjima ako idete u zemlje gdje nemaju hranu sličnu kao kod vas kući. No sve se da organizirati. Od kuće ponesite neke njima omiljene stvari za jesti i paralelno im pokušajte dati da probaju nešto novo. Sve će biti lakše ako ih odvedete na lokacije koje su njima super zanimljive, a Istanbul je odličan grad kao destinacija za putovanje s djecom. Tamo im neće biti dosadno!

Istanbul za djecu:

1. Akvarij

Najveći tematski akvarij na svijetu World İstanbul Akvaryum, gdje možete vidjeti ogromna morska stvorenja koja žive na velikim morskim prostranstvima, proći kroz ogromnu prašumu i tematske zone te zahvaljujući tehnologiji interaktivno sudjelovati u različitim aktivnostima, sasvim sigurno će oduševiti svako dijete!

Rezervirajte 2-3 sata minimalno za razgled akvarija jer imate što za vidjeti. I nemojte ga zamijeniti za onaj koji se nalazi na Forumu s morskim psima kao glavnom atrakcijom. Ovaj koji vi želite posjetiti nalazi se u Floryji i ima impresivnu brojku životinja!

Više od 1500 vrsta životinja, a ukupno 15.000 životinja, smjestilo se na dva kata s više od 22.000 m², u 64 tanka sa 6.800 m³ morske vode.

Akvarij je organiziran u 16 tema pa ćete tako otići na izlet duga 1,2 kilometra, ploveći od jednog mora do drugog pa do oceana. Vidjet ćete život pod more i učiti o životinjama. Kako su displeji na engleskom i turskom, morat ćete prevoditi djeci, pa ćete imati aktivnu ulogu u obilasku.

Ruta kojom prolazite je sljedeća:

 • Crno more
 • Istanbulski tjesnac
 • Prolaz Dardaneli
 • Egejsko more
 • Sueski kanal
 • Crveno more
 • Globalno zatopljenje
 • Mediteran
 • Gibraltarski prolaz
 • Istočni Atlantik s potopljenim brodom
 • Srednji Atlantik
 • Zapadni Atlantik
 • Panamski kanal
 • Tihi ocean
 • Podmornica Nautilus
 • Prašuma

Posebni programi

Istanbulski akvarij ima i dva 5D kino dvorana, salone u kojima možete doživjeti vjetar, maglu, vodu i osjet dodira.

Akvarij ima i tri kafića te restoran.

Radi svaki danom od 10 do 20 sati, a ulaznice možete kupiti i online putem web stranice https://istanbulakvaryum.com/tr

2. Istanbulski Delfinarij

Djeca obožavaju dupine pa ih obavezno odvedite do delfinarija gdje osim divnih dupina možete vidjeti i tuljane te velikog bijelog kita!

Zabavni program u kojima životinje plivaju i igraju se sa trenerima sasvim sigurno će djeci biti hit. Imaju i zasebne individualne terapije s dupinima za djecu s posebnim potrebama.

3. Aqualand

Ako idete u delfinarij, preporučamo da uzmete dnevnu ulaznicu Aqualand + Dolphinarium te posjetite usput i vodeni svijet s desecima tobogana, bazena te nizom zabavnih aktivnosti!

Pogledajte i show s dupinima, a onda uživajte u ručku mokri i veseli.

4. Legoland

Iako ima dosta odraslih koji bi prije u svijet legića od njihove djece, ako imate dijete koje obožava slatai LEGO kocke, legoland je lokacija za vas.

Legoland je smišljen i dizajniran za djecu od 3 do 10 godina, a osim izložbenih primjeraka ima i 4D kino, zone za igranje, vožnje i hrpu toga.

Legoland radi od 10 ujutro, a zadnji ulazak je u 19 sati.

5. Park minijatura Miniatürk

Foto: Ewa Studio / Shutterstock.com

Miniatürk je park na otvoren na čak 60 tisuća četvornih metara. Sadrži 126 minijaturnih replika povijesni turskih građevina i spomenika. Sjajno mjesto za cijelu obitelj, kao i za one koji nemaju vremena sve obići.

Nalazi se na sjeveroistočnoj obali od Zlatnog roga, a otvoren je još 2003. godine.

Radi svaki dan osim nedjelje od 9 do 19 sati.

6. Jurassic Land

Zatvoreni zabavni centar s animirajućim dinosaurima, kosturima, 4D kinom, prostorijom za laser tag i kafićem nalazi su u sklopu Istanbulskog shopping centra Forum, blizu Legolanda.

Vidjet ćete Tyrannosaurus Rexa, Pterodactylusa, Allosaurusa, Spinosaurusa, Velociraptora, Brachiosaurusa, Dilophosaurusa, Triceratopsa, Tuojiangosaurusa, Stegosaurusa, Pleisosaurusa i mnoge druge, od faze jaja pa do odrasle dobi.

Jurassic Land nije toliko zabavan kao gore spomenute lokacije, no ona djeca koja su u fazi obožavanja dinosaura će ovdje biti presretna. Kasnije se možete igrati, pogledati što ima u suvenirnicima ili pak nešto popiti i pojesti.

7. Tematski park İsfanbul Eğlence ve Yaşam Merkezi

Tematski park Isfanbul s adrenalinskim vožnjama za svaku dob te shopping centar sa zabavnim i gastro sadržajima privlači obitelji s djecom. Isfanbul je sjajno mjesto gdje možete provesti čitav dan okruženi Angry Birdsima, King Kingom, likovima iz Ledenog doba ili pak Vikinzima, a nakon toga umorni i gladni uživajte u jelima koje nudi Big Kitchen.

8. „Igranje odraslih“ u Kidzaniji

KidZania je centar aktivnosti gdje djeca kroz igru uče stvarne uloge odraslih. Klinci vladaju svojom zemljom, imaju vlastite tvrtke ili su pak zubari, vatrogasci i chefovi itd. Mogu zaraditi novac KidZanije i odabrati na što će ga potrošiti. Zaista dosta poučno.

9. Vožnja žičarom iznad grada

Iako nije tipična aktivnost za djecu, vožnja istanbulskom žičarom je izvanredan doživljaj i za djecu i za roditelje. Ne propustite Istanbul na dlanu!

10. Princezini otoci /The Princes’ Islands

Na Princezinim otocima voze kočije pa ako imate dijete koje je u fazi princeze, provezite je otok u ovom prijevoznom sredstvu. Drugim ionako nema. Nema automobila pa možete sigurno pustiti djecu da trče okolo ili pak unajmiti biciikle i napraviti turu po otoku.

Želite i vi okusiti Istanbul sa djecom? Od ponedjeljka 24.9. kreću akcijske cijene avio karata! Ostavite nam upit!

Pošaljite upit

PROČITAJTE JOŠ: