Novosti

Putovanja za dvoje i udvoje – test veze prije braka

datum objave | 11. veljače 2021.
3892

Putovanja nam često otkrivaju nepoznate stvari. Otkrijemo nove okuse, nove gradove, ali možda i nove karakteristike svojih suputnika. Putovanja otvaraju oči u više smjerova. I dok postajemo više tolerantni kako upoznajemo više različitih kultura, nerijetko baš na tim istim putovanja postanemo manje tolerantni prema partneru ili prijateljima. Jeste li kad otišli na put s nekim bliskim samo da bi to zažalili? Jeste li ikad otišli na put s prijateljem i vratili se kao poznanici?

Putovanje udvoje najljepše je putovanje. Zaljubljeni parovi koji zajedno otkrivaju svijet, stvaraju trenutke za pamćenje i zbližuju se tijekom 24-satnog nerazdvajanja postanu još zaljubljeniji. Osim, ako…

…osim ako na putovanju shvatite da ste s potpunim neznancem.

… osim ako partner ne ispadne sve samo ne partner.

…osim ako ne možete baš podnijeti da ste zajedno 7 dana 24 sata.

…osim ako vam se ne svidi taj privremeni suživot pun kompromisa.

Veza je kompromis, život zajedno još veći, putovanje najveći. Na putovanjima izlazimo iz sigurne zone komfora, nemamo sve optimalno podešeno kao kod kuće, nailazimo na niz sitnih izazova i baš tu, baš na tim detaljima koje putovanje stavlja pred nas vidimo kako se netko nosi s problemima, sa situacijom koja nije idealna ili treba djelovati.

Naš prošli članak na temu putovanja u paru vas je dosta zainteresirao (tko nije, neka pročita Za one u vezama: Zašto smo zbog putovanja bolji par). No zbog putovanja možete biti i gori par.

U filmu „Lavina“ iz 2014. godine bračni par je na putovanju sa svojom djecom. U trenutku kad krene lavina, suprug zgrabi svoj mobitel i potrči u zaklon, ostavivši svoju ženu i djecu da se sami snađu. To su trenuci koji otvaraju oči.

Ne treba vam se dogoditi lavina u pravom smislu te riječi. Dovoljna je lavina sitnica kao što su potpuno različiti interesi na destinaciji. Netko bi u muzeje, netko u shopping, i to je u redu. Nije u redu kad se ide samo putevima želja jednog partnera, a želje drugog se ignorira. Netko bi radije pio pivu iz dućana, netko bi pak na čašu vina u restoranu s pogledom. Može se oboje, ali nekad druga strana baš baš neće nešto od toga. Dok su argumenti valjaniji od onog „Daj što ćemo tamo platiti čašu vina kao bocu u dućanu“ ili „ti ajde, ja ću piti ovo iz dućana“, nema nikakvog problema. Ne rodio se onaj kome se nešto ne da, na putovanju ili u životu. Muškarcima se uglavnom ne da u shopping pa opet idu radi svojih partnerica. Imate i onaj Instagram profil „miserable men“ posvećen tim muškarcima. Fotografije su smiješne, ali ljudima na njima nisu. Dapače, ti su partneri pokazali volju da odu nekamo gdje se njima baš i ne da. Bude li takvi svi trenuci na putovanju, muškarac bi mogao dobro razmisliti prije nego idući put ide s vama. Ima primjera i na suprotnoj strani koliko hoćete. Sigurno i mi sami nekad „zabrijemo“ ili smo do zla boga dosadni jer nam se nešto da ili ne da.

 

Tolerancija je bitna u životu, na putovanju još više. Tolerancija u braku je apsolutno potrebna. Zato je putovanje svojevrsna mini vježba.

Putujte s partnerom da ga upoznate u nepoznatim situacijama, da vidite kako se ponaša kad nije sve kako treba biti u njegovoj ili njezinoj glavi. Nemojte se iznenaditi ako ispadne da se vi teže privikavate na sve, da vi ne uspijete spavati par dana zbog jet laga pa ste nervozni, da se vi „šlepate“ dok drugi sve organizira ili pak da ne obraćate pažnju na partnerovu želju da vidi stadion omiljenog kluba jer „nemate vremena, tu ste samo 3 dana“.

Ako na putovanje idete „da biste spasili vezu“, može vam se dogoditi da vam se tamo ona baš raspadne. To što ste se udaljili od svog grada, ne znači da su problemi ostali u tom gradu. No ako vezu spašavate jer ste se u gradu previše posvetili poslu, a svoju vezu stavili gotovo na čekanje, ako vam je potrebno vrijeme kad ćete opet biti samo vas dvoje i pokazati si da je stresna faza kod kuće ipak samo faza, da stres koji jedan partner ima ne znači manjak ljubavi prema drugom jer se promijenio uslijed faze.

Možete li biti sami tjedan, dva ili tri bez potrebe da netko ode nekamo sam jer mu „treba prostora“, vjerojatno ste dobar par. Znamo da je veza puno više od ovog, ali je ovako nešto dobar pokazatelj.

Želimo vam puno dobrih zajedničkih putovanja. I da jedno od njih bude ono na medeni mjesec.

GDJE NA MEDENI MJESEC? PROVJERI NAŠU PONUDU

 

Želite i vi odletjeti sa boljom polovicom? Pošaljite nam upit!