Tips&Tricks

Putnički blogeri otkrili neglamurozni dio svog putovanja oko svijeta

datum objave | 16. svibnja 2017.
12917

Screenshot s YouTubea/howfarfromhome

Screenshot s Instagrama/ howfarfromhome

Chanel i Stevo iz Južnoafričke Republike upoznali su se na blind dateu 2010. godine, a od ožujka 2015. godine su konstantno na putu. Ostavili su svoje poslove u marketingu da bi putovali i otkrili koliko daleko od kuće mogu stići. Imaju putnički blog howfarfromhome.com i „žive život,“kako bismo rekli. Na Instagramu ih prati oko 150 000 ljudi, koji ih virtualno slijede po svijetu. No nije sve tako bajno kao na fotografijama.

https://www.instagram.com/p/BRCpAdqAfsI/?utm_source=ig_web_copy_link

Iako većina blogera koji pišu o putovanjima svoj život predstavlja kao raj, istina je da se iza predivnih fotografija često krije posve drugačija istina. Mnogi blogeri moraju raditi tijekom putovanja, a put do savršene fotografije zna trajati i satima. Jer nikad ne uspije to savršeno iz prvog puta.

Chanel i Stevo otkrili su neglamurozni život iza kamera. Nisu željeli da drugi misle kako imaju sve na dlanu i za ništa se ne trebaju potruditi, nisu željeli stvoriti lažnu sliku i potaknuli ostale da napuste svoje poslove kako bi uživali kao oni. Jer uživanje treba platiti. Pa tako Chanel i Stevo kad ne vježbaju jogu na grčkim plažama i ne uživaju u fjordovima Norveške, peru WC-eje i rade druge prljave poslove.

Postani STAmbasador našeg Instagrama!

„Prema mom izračunu, u prvih pet mjeseci putovanja oprali smo oko 135 zahoda, zakopali 150 kila životinjskog izmeta, iskopali 2 tone kamenja, popločali 60 metara ceste, pospremili 57 kreveta i sredili na stotine polica u trgovinama. Ne sjećam se više koliko smo čaša izglancali,“ otkriva Chanel, koja je odrasla u dobrim uvjetima u Johannesburgu, ali je željela steći nova iskustva. U zamjenu za njih ona i njezin dragi trebaju raditi.

View this post on Instagram

187 313km // Banff National Park // Canada As we stood here at #MorraineLake completely in awe of the view, we wanted to thank the following community members for adding it to #TheGlobalWanderlist and suggesting we visit: @trevorschefermann @mariannedesf @thaalaa. Thanks guys! —————————————————->If you haven't seen yet, the team @BeautifulDestinations is calling out for all travel-hungry photographers, videographers and drone-operators to apply for the world's coolest job >> check out the link in their bio for more info ? ———————————————- #howfarfromhome #hffhincanada #bdteam #mybanff #explorecanada #explorealberta #trekbanff

A post shared by CHANEL + STEVO – TRAVEL STORY (@howfarfromhome) on

Ni ne jedu baš super hranu, niti uvijek uživaju u trenutku. „Često jedemo kekse s džemom, spavamo 5 sati i stalno nosimo tešku prtljagu,“ nastavlja i dodaje „Vjerujte mi, isplati se. Ovo je za nas raj. Kad nekom odradimo posao, imamo ostatak dana da ga provedemo u lutanju, istraživanju i uživanju. Osim toga, puno smo naučili iz ove avanture, puno više nego da smo nastavili raditi u marketingu. Naučili smo se poniznosti i kako živjeti svaki dan kao da ti je posljednji.“

Dakle, želite li postati putnički bloger, trebate znati i pozadinu tog „posla iz užitka.“ Pročitajte i naše ostale članke, koji će vam sigurno pomoći na putu da ostvarite svoj san: putujete i od putovanja zarađujete.

ZA WANNABE TRAVEL BLOGERE: 10 načina kako putovati i zarađivati novac

Detaljan vodič kroz 10 koraka: Kako otvoriti blog i postati uspješan travel bloger?

10 SAVJETA: Bloger si, a nitko te ne čita? Evo gdje si pogriješio!

Mitovi i zablude: 5 razloga zašto ćete propasti kao travel bloger

Kako se izdvojiti iz mase travel blogera i postati prepoznatljiv

Marketing ili ne: Kad te netko slijedi po svijetu i detaljno kopira tvoje fotke