Rad u inozemstvu

Prijavi se za rad u inozemstvu od SAD-a do Australije

datum objave | 03. listopada 2018.
9331

Mladi sve više i više odlaze na rad u inozemstvo, bilo da se radi o privremenim ili stalnim rješenjima. Australija, Novi Zeland, Kanada, SAD, Engleska i ostale europske zemlje nude različite programe na kojima možete testirati sebe, svoju spremnost za rad, pripremiti se za eventualni drugi korak u budućnosti.

Ako biste rado otišli nekamo „vani“ raditi, a još uvijek niste sigurni je li to za vas, niti znate kako početi, možda ste upravo naletjeli na rješenje.

Pročitajte i proučite sve opcije koje su vam dostupne. Izdvajamo rad u SAD u partnerstvu sa CCUSA Croatia!

Koju državu odabrati?

  • ako ste student – Rad u SAD-u
  • ako volite djecu i bavite se sportom – Ljetni kampovi u SAD-u
  • ako želite dobro naučiti engleski – Rad i studij u Australiji
  • ako volite prirodu i pustolovne sportove – Rad na Novom Zelandu
  • ako želite raditi u zimi i na snijegu – Rad u Kanadi
  • ako vam se sviđaju veliki izazovi i veliki gradovi – Rad u Londonu
  • ako studirate ugostiteljstvo i tražite praksu – Prakse u Europi

Pročitaj iskustva Hrvata koji su bili prije tebe na radu u SAD-u:

Lara:  Zašto otići na WORK AND TRAVEL u Ameriku te kako što prije doći do što boljeg posla

Josipa: Work and travel program u SAD-u: Najbolje i najgore iskustvo u životu


Razlozi za rad u inozemstvu

Zaradi za svoje putovanje

Rad = novac. Za putovanje vam je potreban novac. Ako već duže vrijeme maštate o road tripu po Route 66, o državi Hobita ili želite naučiti surfati na australskim plažama, taj će pothvat biti mnogo lakši ako ga podržite radom u inozemstvu. Nema više mučne »štednje« za putovanje prije samog odlaska jer vas u inozemstvu čeka »džeparac«.

Usvojite nove spretnosti

U inozemstvu ćete vjerojatno prihvatiti razne lude poslove kojima se doma nikada ne biste bavili. Takvi poslovi donijet će vam nova iskustva, znanja i spretnosti koje će vam kasnije u životu dobro doći.

Upoznat ćete se s drugačijim načinom rada, što će vam možda kasnije pomoći pri traženju posla doma. Također, ne zaboravite da će vaša priča o radu u inozemstvu postati jedinstvena tematika na razgovorima za posao.

Dokažite roditeljima svoju samostalnost

Iako ćete se vjerojatno uhvatiti sezonskih poslova koji neće biti najveći izazov vaše karijere, preseljenje u inozemstvo pružit će vam veliku razinu samostalnosti. Kada se nađete daleko od kuće, prisiljeni ste se snaći – sve od pakiranja, putovanja, traženja posla i smještaja – kada se vratite doma, roditelji vas neće prepoznati, a vašu će samopouzdanu neovisnost cijeniti i poslodavci.

Upoznajte lokalce

Mnogo lokalaca upoznat ćete već na običnim putovanjima, no ti su susreti kratki i površni. Kada negdje živite kroz dulje vrijeme, upoznajete ljude u pravom svjetlu, uključujući njihove običaje, kulturu i način života.

Osim toga ćete također postati ambasador Hrvatske, pa se zato pripremite na to da nitko ne zna gdje se skriva naša državica. No ako napravite dobru reklamu, nakon susreta s vama svi će ju željeti posjetiti.

Sklopite nova prijateljstva

Ako negdje provedete više vremena i tamo uistinu živite, dobit ćete priliku sklopiti prijateljstva koja će vas pratiti još godinama nakon povratka kući.

Iako će biti teško oprostiti se od njih, steći ćete mnoštvo novih prijatelja po cijelom svijetu koje ćete uvijek moći posjećivati.

Budite više od običnog turista

Ako često putujete, na kraju više ni ne primjećujete razlike među muzejima, spomenicima, građevinama i ulicama. Upravo ćete iz tog razloga više cijeniti iskustvo rada u inozemstvu, budući da ćete svoj novi »dom« upoznati kao pravi domaćini te ćete iskusiti autentičnost svakodnevnog života.

Iskusite pravu slobodu

Kada se jednom uputite u inozemstvo, postajete ovisni o istom. Iskustva, samopouzdanje i znanje stranih jezika, koje ćete steći za vrijeme rada izvan Hrvatskee, pojednostavit će vam sve buduće pothvate – kako doma tako i u inozemstvu. Spoznajte kako je svijet malen te kako je sve moguće samo ako ste motivirani te se potrudite ispuniti svoje ciljeve.

Jesmo li vas uvjerili? Ako nam još uvijek ne vjerujete, dođite u STA putovanja, pišite nam ili nas nazovite na 0800 1998. Dostupni smo vam svakim danom od ponedjeljka do petka, između 9 i 17 sati.

Mladi sve više i više odlaze na rad u inozemstvo, bilo da se radi o privremenim ili stalnim rješenjima. Australija, Novi Zeland, Kanada, SAD, Engleska i ostale europske zemlje nude različite programe na kojima možete testirati sebe, svoju spremnost za rad, pripremiti se za eventualni drugi korak u budućnosti.

Pošaljite upit