Novosti

Ovo je najfotografiraniji bazen na svijetu

datum objave | 17. prosinca 2016.
5403

Pored najljepše plaže u Sydneyu, Bondi beacha, nalazi se i najfotografiraniji bazen na svijetu,Bondi Icebergs Swimming Pool. Ovaj 50-metarski slani bazen najpopularnije je mjesto na Bondiju za sunčanje i kupanje čak i usred zime. Netko bi pomislio da samo luđak usred zime može plivati na otvorenom bazenu, ali za plivače s Bondija to je pitanje dugogodišnje tradicije.

Bondi Icebergs su atrakcija već nekih stotinjak godina i ako želite postati član najstarijeg zimskog plivačkog kluba u Australiji, osnovanog 1929., morate plivati i utrkivati se redovito tri nedjelje mjesečno tijekom pet godina (uključujući i zimski period, kada temperatura mora pada na jednoznamenkaste cifre). Srećom, oni koji žele samo malo skoknuti do bazena, mogu to učiniti po cijeni ulaznice od 6,50 australskih dolara. Time ujedno i ostvaruju pravo na pristup bazenu, sauni i teretani.

Za ultimativno opuštajuće iskustvo, , u ljetnim mjesecima  od utorka do subote rezervirajte mjesto za svoj joga mat na satu joge uz more, što košta 25 dolara.

Na bazenu rade i obučeni spasitelji, osiguran je pristup invalidima, a uz veliki se nalazi i maleni bazen za djecu.

Osim zabave za rekreativne plivače i “lijenčine” koji samo žele uživati u izležavanju, bazen nudi i raznovrsni set programa i treninga za plivače, a na prvom katu se nalazi i mini muzej plivačkog kluba.

Pročitajte još:

TOP 11 plaža koje definitivno trebate vidjeti uživo

Na put s djecom: Top 10 family-friendly destinacija u Australiji

Deset dana roadtripa po Australiji: 3000 kilometara za odmor uz klokane i surfere

TOP 25 mjesta na svijetu po odabiru putnika, na koliko si ih ti bio?

Sydney ili Melbourne – u kojem se gradu bolje živi?