Novosti

Novi kineski toranj zabavlja ljude na društvenim mrežama

datum objave | 25. rujna 2018.
2176

Arhitektura itekako može zabavljati. Najnovi primjer toga jesti kineski neboder koji ima oblik falusa pa su korisnici društvenih mreža jedva dočekali proširiti glas o njemu.

Izgled centra za nove medije Guangxi u istoimenoj autonomnoj pokrajini na jugoistoku Kine gradi se već dvije godine, a lokalci nisu baš zadovoljni njegovim izgledom. Naime, brojne stanovnike podsjeća na muško spolovilo, a dvije zgrade sa strane uopće ne pomažu oteti se tom dojmu.

Neboder je postao popularan zbog videa noćne scene koja prikazuje laserski show s vrha zgrade, a koji je netko postavio na kinesku mrežu Douyin, odakle se proširila svijetom.

Glasnogovornik tvrtke koja gradi neboder Guangxi Broadcasting and Television Network Company rekao je kako se radi o videomontaži: „Upali smo svjetla na fasadi zgrade koja su prikazivala oblik mjeseca. Neki korisnici interneta su dodali još svjetla, drugi su dodali vatromet i ostale stvari.“

Korisnici društvenih mreža ipak se zabavljaju pa je tako bilo i zanimljivih komentara o tome kako je nastala ideja:

Novinar arhitektu: Otkud vam inspiracija za ovaj projekt?

Arhitekt: Samo mi je palo na pamet jednog jutra.

Ovo nije prva zgrada u Kini koja je dospjela u javnost jer nalikuje muškom spolovilu. Već je 2015. godine upravna zgrada novina People’s Daila u Pekingu, toranj s 33 kata, bio ismijavan tijekom gradnje kada je zaista izgledao kao falus, no finalni izgled je, srećom po PR odjel, sasvim drugačiji.

 Želite avio kartu za Kinu? Tu smo za vas! Javite nam se!

Pošaljite upit

PROČITAJ JOŠ: