Novosti

New York zanimljivosti: Muzej u kojem ćeš doznati jesi li imalo James Bond

datum objave | 02. svibnja 2024.
6980

Kako postati špijun? Jesam li dobar profil za postati špijun? Ako ste se ikada pitali ovo, požurite u New York i posjetiti Spyscape- muzej špijuna u kojem nećete samo doznati čime su se nekad, a čime se danas služe svjetski špijuni, već možete istražiti i imate li karakteristike za postati špijun.

Muzej Spyscape nalazi se 2 kata ispod razine na križanju Osme avenije i 55. ulice (8th Avenue /55th Street) na Manhattanu, a u prostor od čak 18.000 četvornih metara ulazi se vanjskim liftom. Silazite u mračan prostor kojeg je poput labirinta konstruirao David Adjaye, arhitekt koji je potpisao i Nacionalni muzej afričkoameričke povijesti i kulture u Washington, D.C.-u.

U muzeju će vas pratiti 141 ekran, 317 zvučnika, 113 kamera i 32 projektora dok prolazite kroz testove koji se sastoje od niza pitanja, vježbi i igara, a sve kako bi stvorili vaš profil na osnovi karaksternih crta, sklonosti riskiranju i inteligenciji.

Po završetku „profiliranja“ dobijete rezultat: za koju ste vrstu od 10 mogućih špijuna stvoreni. A nakon toga možete pogledati izložbu, kupiti neki od špijunskih gadgeta ili knjiga te popiti martini za šankom. Shaken, not stirred, naravno.

Zanimljivo je da su muzej stvorili pravi profesionalci s iskustvom. Ako vas zanima, cijena ulaznice je 39-59 USD. Stavite u raspored za idući posjet New Yorku!

Pošaljite upit