Novosti

Neobičan način kako da smještaj u hotelu platite duplo manje

datum objave | 07. ožujka 2017.
5005

Startup tvrtka Winston Club želi da smještaj plaćate duplo jeftinije. No kako u životu ništa ne dolazi tek tako, naravno da postoji caka: hotelsku sobu dijelite s nekim drugim. Ovakvu uslugu od ovog mjeseca možete isprobati u 5 američkih gradova—Los Angelesu, San Franciscu, Seattleu, Portlandu i Las Vegasu. U skorom planu su i Miami, Portland te New York.

Jednokrevetnih soba ima prilično malo, a i kad ih ima, one nisu nešto puno jeftinije od dvokrevetnih. I baš tu je svoju priliku vidio Bryon Shannon, osnivač Winston Cluba koji želi pomoći putnicima da uštede na smještaju na način da ih spaja s drugim korisnicima koji noće na istom području. Dvoje ljudi dijele jednu sobu, s dva odvojena kreveta. Za sada je usluga dostupna samo za hotele s 4 i 5 zvjezdica, usluga je dostupna za članove kluba, ali je sasvim besplatna. Tvrtka će uzimati samo postotak od cijene sobe.

 Ekonomija dijeljenja tako je otišla dalje. Airbnb i Uber najpoznatiji su tzv.disruptori na sceni, no tvrtke poput ove imaju veliku šansu da pronađu svoju nišu, posebno među mladima.

Svi koji žele isprobati ovo, trebaju se prvo registrirati na stranici tvrtke putem svog Facebook profila, nakon čega će ih servis spojiti s drugom osobom, na osnovi biografskih informacija. Možete prihvatiti ili odbiti predloženu osobu. Ako prihvatite, tvrtka vam šalje račun za pola sobe i nakon uplate s vaše strane, rezervira sobu.

Osim upitne sigurnosti, posebice za ženski dio populacije (iako i hosteli imaju dormitorije i tamo možete spavati sa potpunim strancima), loše je da imate pravo otkazati rezervaciju s povratom sredstava samo unutar 24 sata od potvrde rezervacije.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će uslugu prihvatiti putnici.