Novosti

Najveći roller coaster u Europi otvara se sljedeće godine u Barceloni

datum objave | 12. studenoga 2016.
10185

Sprema se poslastica za adrenalinske đankije! Ovisnici o ekstremnim uzbuđenjima i adrenalinskim skokovima doći će na svoje dogodine, kada se u Barceloni otvori Ferrari Land.

PortAventura ©

U zabavnom parku, čije je otvaranje predviđeno  u travnju 2017. godine, nalazit će se najbrži i najviši rollercoaster u Europi. Vertikalni akcelerator vozit će posjetitelje parka do visine od 112 metara prije nego li se survaju u nizinu pod kutem od 90 stupnjeva. Tim stručnjaka sastavljao je rollercoaster ručno, komad po komad, kako bi bili sigurni da je svaki vijak sjeo na svoje mjesto i kako bi posjetitelji bili osigurani za vrijeme vožnje. Voditelj gradnje je izjavio da se projektu pristupilo s kirurškom preciznošću, mogućoj samo po najpovoljnijim vremenskim uvjetima.

PortAventura ©

Najveća postignuta brzina iznosi 180 km na sat, tako da će posjetitelji imati priliku shvatiti kakav adrenalin pere vozače na utrkama Formule 1. Oni će sigurno uživati i u Formula 1 stazi i simulatorima vožnje koji će se također nalaziti u sklopu parka.

Atrakcije u parku su namijenjene svim uzrastima, odnosno svima onima koji žele otkriti legendarni duh Ferrarija. Osim trkaće piste i rollercoastera u parku će se nalaziti i replike talijanske monumentalne arhitekture, poput rimskog Koloseja i Piazze San Marco u Veneciji.

U parku će se nalaziti 8 atrakcija, barovi i restorani, i dodatni sadržaji koji se za sada još uvijek drže u tajnosti.

Park se nalazi u blizini resorta Porta Aventura, a menadžment Ferrarija je odabrao njih upravo zbog toga što su orijentirani na obiteljski odmor i aktivnosti, uz činjenicu da ga godišnje posjeti preko 4 milijuna turista.

Pročitajte još: