Vodiči

Najbolja glamping mjesta u Europi

datum objave | 26. lipnja 2020.
5326

Glamurozno kampiranje ili glamping sve je veći hit među putnicima koji traže boravaka u prirodi, a opet nisu za klasičan boravak u šatoru zbog komocije. Glamping je luksuzno i/li neobično kampiranje koje spaja vrhunsku ugodu s prirodom. Vodimo vas kroz šest zaista posebnih mjesta za glamping u Europi. Ovog puta izostavili smo Hrvatsku koja ima dosta takvih lokacija (Plitvice, otoci Obonjan i Žut, itd) te Sloveniju (Bled) i fokusirali se na lokacije koje nude baš specifične smještajne objekte, neki bi rekli „instagramske“ lokacije.

1. Das Parkotel, Austrija

Najbolja glamping mjesta u Europi, Das Parkotel, Austrija

Spavanje u betonskim cijevima?

Na 5 sati vožnje iz Zagreba, uz Dunav u Austriji nedaleko Linza, smjestio se neobičan glamping hotel. Das Parkhotel vam nudi smještaj u obnovljenim odvodnim cijevima! Idealno za dvoje hipstera koji traže zaista neobično mjesto za spavanje u prirodi. Druga lokacija istoimenog hotela nalazi se u Boottropu u Njemačkoj, no ova austrijska je bliža Hrvatima pa stoga vjerojatno i optimalna.

Prespavati u prenamijenjenim odvodnim cijevima možete od svibnja do listopada. Sve cijevi imaju bračni krevet, mjesto za odlaganje prtljage i svijetlom.

2. Whitepod, Švicarska

whitepod švicarska 1

Hotel Whitepod Hotel u Les Cernies u Švicarskoj je tzv. ferrari glampinga. Usred švicarskih Alpi nalazi se hotel sastavljen od 15 kupola koje su zapravo 18 soba uronjene u prirodu. Kupole su na 15 minuta pješice od recepcije, a imaju struju, grijanje i kupaonu te izvanredan pogled. Hotel ima vlastitu skijašku stazu dugu 7 km, ski lift, a preko ljeta možete planinariti ili igrati tenis. Moguć je doručak u sobi ili pak u restoranu hotela.

3. Treehotel, Švedska

treehotel švedska

Hotel na stablu ili Treehotel mnogima je zasigurno već poznat jer se radi o jedinstvenom konceptu kućica na drveću, koje su svaka posebno dizajnirana pa tako jedna izgleda poput ptičjeg gnijezda, druga svemirskog broda itd.

Hotel se nalazi duboko u švedskim šumama odakle je fantastično promatrati polarnu svjetlost (najbolje je doći između rujna i ožujka), a najbliži grad je Harads, na 50 km od Arktičkog kruga.

O hotelu pročitajte više u tekstu Smještaj na visokoj nozi: Hotel na stablu u Švedskoj

4. Lanzarote Retreats, Španjolska

Najbolja glamping mjesta u Europi, LanzaroteRetreats, Španjolska

Foto: screenshot lanzaroteretreats.com

Za one koji vole toplije krajeve, španjolski ekološki resort smješten u ruralnom Lanzaroteu je izvrstan odabir. Nalazi se na 2km od grada Arriete i jedne od najpoznatijih plaža, a kabine u kojima ćete spavati su različite pa možete birati od mongolskih šatora s namještajem s Balija do nešto klasičnijih drvenih kućica. Struja dobivaju pomoću sunca i vjetra.

5. Hobbit House, Engleska

hobit kuće

Ne trebate ići na Novi Zeland da doživite zemlju hobita. U Velikoj Britaniji ima dosta lokacija gdje su kućice zakopane u zemlju i prekrivene mahovinom dostupne za najam, pa ako vas one zanimaju, pogledajte sve opcije ovdje.

6. RiverBeds, Škotska

Najbolja glamping mjesta u Europi, RiverBeds, Škotska

Na malo manje od 2 sata vožnje od poznatog jezera Loch Ness, nalazi se Riverbeds, škotska glamping senzacija u šumi pored vode. Temperature su ovdje vrlo ugodne ljeti, s prosjekom od 20 stupnjeva, pa ako bježite od vrućine, gužve i skupoće, putovanje u škotsko zelenilo bit će vam savršeno. Neke od kabina imaju i vanjski jacuzzi.