Tips&Tricks

Možete jeftino otputovati na Maldive usred sezone i pronaći jeftin smještaj. Ali ima jedna caka…

datum objave | 24. studenoga 2015.
18130

Na Maldive se ide na medeni mjesec. U one bungalove iznad mora ili na samoj plaži. Ne i ako nemate prosječnih 1000 eura po noći za takvu vrstu smještaja. Ali i „siromašni“ mogu provesti nezaboravnih predivnih tjedan ili dva dana na Maldivima, samo je potrebno malo više istraživanja.

Poći na plažu usred zime san je mnogih. Doći na Maldive sanja svaka druga soon-to-be mladenka. No što ako se niste bogato udale ili ne radite neki dobro plaćen posao koji vam može omogućiti rajski smještaj na rajskom mjestu, na otocima oko kojih more je tirkizno plavo zbog male dubine, a tropske ribice plivaju ispod staklenog poda vašeg bungalova, dok čekate koktel koji će vam donijeti vaš osobni konobar tih dana? Vi koji ne možete samo doći u agenciju i reći „daj mi 14 dana na Maldivima, pare nisu problem“, a imate želju ih posjetiti, pažljivo pročitajte sljedeće retke.

Povratna avionska karta do Maldiva- od 3599 do 5900 kuna

Postoje datumi koji nisu baš pretjerano popularni za putovanje. Primjerice, na samu Novu godinu 1. siječnja. Ako vam nije „bed“ dočekati Novu na aerodromu ili u avionu, karte za Male, glavni grad Maldiva s jednim presjedanjem, možete pronaći za nevjerojatnih 3300 do 3599 kuna. Ako uključite u to i Šri Lanku, karta je 5900. (ponude vrijede do isteka zaliha, zato ovdje vrijedi ona „tko prvi, njegovo“. Moguće da već sutradan neće biti takvih ponuda, pa pričekajte sljedeće slične).

Trebate li uključiti Šri Lanku? Pa ako niste tip kojem se dva tjedna samo odmara, pije i roni s dihalicama, savjetujemo da jedan tjedan provedete na zelenoj Šri Lanci, jašete slonove i osjetite tropsku klimu, a zatim da se tjedan dana odmorite na Maldivima.

Vratimo se na jeftine Maldive.

Na Maldivima postoji čitav niz otoka, od kojih su neki tzv. resort otoci, a drugi nisu turistički. Na resort otocima se nalaze (kako sama riječ kaže) resorteovi, u kojima imate all inclusive uslugu, vlastitog butlera i mogućnost da nakon večere popije čašu vina ili nekog drugog alkohola. No, kako se nalazite u striktno muslimanskoj otočnoj zemlji, alkohol je posvuda osim na takvim mjestima strogo zabranjen, kao i kupanje u bikiniju, a ni izražavanje pretjerane bliskosti nije preporučljivo. Ako ste pak homoseksualne orijentacije, pokušajte to nikako ne otkriti. Putujte kao dva brata ili sestre i suzdržavajte se izljeva ljubavi na javnim mjestima.

Na non-resort otocima, koji su jednako lijepi kao oni s hotelima s 5 zvjezdica, smještaj možete pronaći za 50-100 eura po noći (za dvoje). Takva cijena je puno prihvatljivija za srednji sloj koji si želi jednom godišnje, ili jednom u životu, priuštiti zimsko ljetovanje na vrlo atraktivnoj lokaciji gdje je temperatura zraka uvijek visoka i može se kupati tijekom cijele godine. Preporučujemo boravak na sjevernom otoku Maldiva po imenu Rashdoo (Rasdu) gdje imate niz kuća u kojima može unajmiti smještaj, poput Rasdhoo View Inna gdje su cijene sone 500-ak kuna (jeftino za Maldive!). U ponudi tog „inna“ imate samo tri sobe s privatnom plažom i dostupnim wi-fijem, klimatizacijskim uređajem, televizorom i privatnom kupaonicom. Gosti se mogu služiti i roštiljem, a za one koji dolaze s djecom moguće je unajmiti i dadilju. Možete roniti, pecati i surfati. Ono što tamo nije moguće jest popiti kap alkohola pa svi koji vole tople ljetne noći provesti s pivom ili čašom vina u ruci neće biti oduševljeni boravkom na otoku. Ne pokušavajte ga ni prošvercati na otok. Na aerodromu će vam bocu alkohola zaplijeniti, a kupnja alkohola na obližnjim otocima doći će vas skupo – prijevoz brodom do tih otoka je skup, a nismo ni sigurni da kao ne-gost možete doći do alkohola. Uglavnom, ne možete li se suzdržati od alkohola tjedan-dva, ovo nije lokacija za vas.

Pošaljite upit ili nazovite na besplatan broj 0800 1998 i otputujte u raj! 🙂