Gastro

Melbourne na vrhuncu hipsteraja: dekonstruirana kava u 3 dijela

datum objave | 07. rujna 2016.
7339

Ako niste znali, svaki put kada netko negdje na svijetu naruči jedan expresso ili ekspresso, jedan Talijan padne s Vespe. Naime, kaže se „espresso“, nema potrebe za dodatni eKSprezionimom.

Još nismo ustanovili što Talijani misle o posljednjem fenomenu, možebitno konačnom udarcu čavla u lijes na kojem piše “Ovdje počiva zdrav razum”. Čitajte dalje…

Niste na satu kemije, već u kafiću

Ako u Melbourneu naručite kavu,  postoji šansa da zatražite i napojnicu nakon što sami sebi složite kavu. Zašto? Jer će vam kavu, mlijeko i vodu poslužiti u dozerima. To je tzv. dekonstruirana kava s mlijekom, koju poslužuje kafić The Kitchen  u četvrti Abbotsford  u  Melbourneu. Naime, nakon što je spisateljica Jamila Rizvi naručila kavu u ovom kafiću i na stol, umjesto šalice kave, dobila 3 posude i žličicu, podijelila je fotografiju sa statusom „Ne, ne, ne, Melbourne.“ na svojem Facebook profilu i odmah postala viralna.

Većina ljudi na društvenim mrežama je reagirala u stilu: “Da sam htio sam raditi kavu, ostao bih doma”, a oni dovitljiviji su zaključili kako oni već godinama rade dekonstruiranu kod kuće.

A možda bi bila i još više autentična da gosti sami moraju samljeti zrna kave.

Naravno, postoji i dio onih koji smatraju da je ovo super ideja, jer će napokon moći sami odrediti koliko žele da im bude jaka kava.  Što vi kažete?

Pročitajte još:

Idemo na kavu u Australiju?

Alkohol i cigarete u Australiji: Pijanstvo je skupo ako nije od vina, pivo košta 50 kuna! Cigarete duplo!

Faux pas! Kakvi su društveni običaji u Australiji?

Australske istine i zablude: što je istina, a što mit u vezi te zemlje?

Sydney ili Melbourne – u kojem se gradu bolje živi?