Novosti

Majica za putnike- 40 ikona koji će vam pomoći da komunicirate s bilo kim bilo gdje!

datum objave | 26. lipnja 2016.
7346

Zamislite da putujete u zemlju čiji jezik ne govorite, a u kojoj niti engleski nije toliko učestala pojava.

Što bi napravili u slučaju kada ne bi upalio ni onaj posljednji pokušaj esperanta, odnosno objašnjavanja rukama i nogama? Bi li pokušali nacrtati ono što tražite ili bi pokušali govoriti spooooooro, ali r a z g o v i j e t n o?

Izvor: https://iconspeak.world/

Rješenje postoji i zove se Iconspeak majica koja na sebi ima isprintano 40 univerzalnih ikona, taman za one slučajeve kada ne govorite lokalni jezik i kada se ne možete sjetiti kako se na znakovnom jeziku kaže “Imam problem s karburatorom!”.

Ideja za izradu ovih majica nastala je nakon avanture na motociklima negdje u Vijetnamu, kada su trojica Švicaraca nastojala svim raspoloživim sredstvima premostiti jezičnu barijeru između njih i lokalnog stanovništva. Iconspeak je nastao iz potrebe i praktično je rješenje koje bi mogli staviti na listu putničkih essentialsa bez kojih se ne napušta državu.

Izvor: https://iconspeak.world/

Sve ikone koje se nalaze prikazane na majice pokrivaju svakodnevne ljudske i putničke potrebe, od prijevoznih sredstava, knjiga, fotoaparata i hrane do osobe koja sjedi na zahodskoj školjci, bolnice i Wi-Fija

Majice dolaze u kratkim i dugim, odnosno ljetnim i zimskim varijantama, u različitim bojama i veličinama.

Pročitajte još: Zamisli svijet u kojem razumiješ sve jezike. Ovaj gadget to omogućuje!