Novosti

Kinezi počeli graditi fejk Titanic! Gosti će osjetiti strah katastrofe

datum objave | 11. siječnja 2017.
3096

Izgradnja novog Titanica i rekonstrukcija jedne od najvećih pomorskih katastrofa u povijesti čovječanstva počela je u Kini, zemlji koja nas i dalje uspijeva iznenaditi dosezima kopiranja. No ako su mogli Amerikanci napraviti pola svijeta u Las Vegasu, mogu i Kinezi izgraditi novi Titanic. Ovaj ipak neće nikad zaploviti.

Izgradnja jednog od najpoznatijih brodova na svijetu, čija je sudbina prikazana i u jednom od najskupljih filmova u povijesti kinematografije, počela je sredinom studenog 2016. godine, a završetak radova se planira do kraja ove. Unatoč planovima, mogle bi proći još i 2 godine prije nego li posjetiteljima bude dozvoljeno “uživanje” u katastrofi.

U kineskoj provinciji Sichuan radi se punom parom na replici Titanica 2.0 koji bi trebao funkcionirati unutar Romandisea Seven Star International Cultural Tourism Resorta na rijeci Qijiang. Posjetitelji će moći sudjelovati u kostimografiranim zabavama i igrama iz vremena s početka 20. stoljeća, a čak će i menu švedskog stola biti identičan onome koji se posluživao za vrijeme plovidbe, točno prije 105 godina.

Uz pomoć high-tech simulacije i uprizorenja situacije koja se odvijala na Titanicu, posjetitelji će moći osjetiti strah jednak onome kojeg su osjetili putnici Titanica netom prije havarije i potonuća u ledeni Atlantski ocean.

Zamišljeno je da kineski Titanic bude što je moguće više autentičan i povijesno točan. Cijena noćenja na brodu bit će od 435 USD naviše, što ovisi o tome hoćete li biti smješteni u potpalublju ili kabinama.

Cijena projekta iznosi oko 145 milijuna dolara.

Provjerite akcijsku cijenu avio karte s polaskom iz Zagreba te posjetite Japan što prije!

Pročitajte još:

Najveći roller coaster u Europi otvara se sljedeće godine u Barceloni

7 stvari koje trebate znati o kruzerima: Nisu za starce, isprobajte koliko je zabavno!

Najposjećenije turističke atrakcije na svijetu. Koliko ste ih vidjeli?

Destinacije koje postaju trendy: 10 mjesta za posjetiti u 2017. godini!