Novosti

Kamo se putuje u kolovozu?

datum objave | 29. srpnja 2018.
4813

Kolovoz vam se čini kao zlatan i sunčani mjesec? Ljeto i praznici su još uvijek ovdje, svi idemo na more ili putovanje, a uz to je uvijek poželjna ugodna, opuštena, sunčana atmosfera. Napravili smo listu destinacija koje smatramo odličnim izborom za putovanje u kolovozu.

U svakom slučaju, gdje god se nalazili, uživajte!

Portland, Maine, SAD

Jeste li “istinski gurman”? Ako je odgovor da, onda bi Portland trebao sletjeti na vašu “bucket listu” jer njegov položaj između mora i šume znači da uvijek dobivate najviše svježih sastojaka na tanjuru. Otiđite na izlet u Rockland, udaljen samo 2 sata od Portlanda,  i posjetite godišnji festival lososa, koji će ove godine biti između 1.8. i 5.8. slaviti svoju 71. obljetnicu.

Sofija, Bugarska

Sofija je možda uspavana zimi, ali ljeti se ovaj grad budi i postaje živa kombinacija različitih kultura. Grad je oaza za pješake, tako da možete tijekom dana šetati, diveći se kupolama crkve i orijentalnoj arhitekturi, a navečer se prepustiti noćnom životu. Glavni grad Bugarske nudi odličan odmor i ugodan susret s obližnjim kulturama.

Južna Italija

Kristalno čisto more, predivno vrijeme, dovoljno toplo za sunčanje, a jedna od najboljih kuhinja na svijetu koju nude Sicilija, Sardinija i amalfijska obala. Uživajte u svježoj hrani, odličnom vinu, bogatom maslinovom ulju i samo pustite da vas vode čari Italije. Ponesite suncobran, stavite velike sunčane naočale i pijte što više čaša hladnog Chiantija, poznatog talijanskog vina.  

Malta i Gozo

S najviše povijesnih spomenika po četvornom metru u svijetu i većinom sunčanim vremenom, Malta je definitivno destinacija gdje možete dobiti obilje sunca i kulture te vrlo ugodnu i povoljnu klimu. Ako želite vidjeti impresivne drevne arheološke iskopine, krenite prema obližnjem otoku Gozo, gdje možete doživjeti najbolje ronjenje na Mediteranu.

Soča, Tolmin, Slovenija

Za osvježenje i adrenalin, ne morate ići daleko. U vrućem kolovozu je gotovo idealno odredište – ne samo da kristalno čisto Soča nudi hrpu mogućnosti za adrenalinske aktivnosti, već i najbolje glazbene festivale. Punk Rock Holiday od 6. do 10. kolovoza, te blues i rock festival MotörCity. Ukratko, akcije na pretek!  

Bali

Ako se odlučite ići na Bali u kolovozu, čeka vas prosječna temperatura od 27 stupnjeva, obilje sunca i lagani povjetarac koji je dobrodošao posebno za vrijeme vrućih dana. Kolovoz na Baliju ima dnevno 10 sunčanih sati, a to se odražava i na temperaturi mora, koja u prosjeku iznosi oko 26 stupnjeva. Uz sve što nudi i idealno vrijeme, Bali je gotovo savršeno odredište u kolovozu.  

PREPORUČJEMO:

Pošaljite upit