Tips&Tricks

Kada je najbolje putovati na Kubu?

datum objave | 17. listopada 2017.
37888

Najbolje vrijeme za posjet Kubi jest od prosinca do svibnja, kada možete očekivati sušne i sunčane dane. Prosječna godišnja temperatura na Kubi je čak 26 stupnjeva Celzijusa, isto toliko je i temperatura mora. Najgore je na Kubu ići dok je ljeto i kod nas. Od lipnja do kolovoza traje kišna sezona, s tim da krajem kolovoza počinje sezona uragana koja traje sve do listopada.

Ne idite na Kubu ljeti ako niste tip koji voli vrućine jer su i temperature vrlo neugodne: do 35 stupnjeva u zraku, do 30 u moru. Nešto kao kad je ovo ljeto u Hrvatskoj vladale nesnosne vrućine, uz dodatak ogromne vlage u zraku. Dakle, puno gore. Znojit ćete se strašno, a spasa u moru nema.

Kuba je super ugodna tijekom zimskog razdoblja. More je 23-25 stupnjeva, a isto toliko je u zraku. Prosinac, siječanj i veljača su odlični mjeseci za posjet Kubi ako vas ne zanima primarno kupanje. Noći znaju biti hladnije pa je bolje i za spavanje. Nema sparine, samo izuzetno ugodno vrijeme za obilaske.

Ožujak i travanj su špica turističke sezone, kada je odlično vrijeme za boravak na plaži, pa će i cijene hotela vjerojatno biti nešto više. Stoga, planirajte dosta unaprijed.

ŠALJI UPIT!

BESPLATNO PREUZMI: Putovanje na Kubu – detaljan neslužbeni vodič

9 činjenica o Kubi za koje sigurno još niste čuli

Kakva je bila Kuba prije revolucije?