Vodiči

Jogom oko svijeta: TOP 10 lokacija za ljubitelje joge

datum objave | 27. listopada 2016.
7170

Bili jogi veterani ili znatiželjni avanturisti željni nečega drugačijeg, vrijeme je za odmor s kojeg ćete se vratiti zbilja odmorni i zapravo fit, za razliku od onih odmora od kojih vam je obično potreban odmor po povratku.  Bacite se naglavce u drugačiju, možda i vama nepoznatu kulturu, i uživajte u jednom drugačijem putničkom iskustvu. Opuštajućem.

Prije nego li odaberete gdje ići, prvo se raspitajte o učiteljima i vrsti joge kojom se želite baviti. Naštimajte stanje svog uma na opuštanje, budite izbirljivi i odaberite najbolje za sebe, a uz sve ovo savjetujemo vam da odete solo, kako bi baš vaše cjelokupno biće profitiralo od ovakvog putovanja. Namaste!

Od Belizea do Balija, ovo su top destinacije za vježbanje joge:

1. Akbol Retreats, Belize

Kao da predivno more i bijele pješčane plaže ne bi bile dovoljne same po sebi za dobar odmor, zar ne? E, pa joga je samo još jedan ekstra razlog za spakirati torbe. Možete birati između Ashtange (za početnike i rekreativce) iNidre, ali i restorativnih meditacija nedjeljom. Svaka asana uključuje i meditaciju.

Kada se zaželite društva, onda se možete družiti uz zdrave zalogaje i pokoje piće u beach baru, a kada ste već tamo, otiđite na ronjenje s maskama i dihalicama i na jednodnevni izlet do San Pedra.

2. Yogascapes Retreat, Tulum, Meksiko

 Centar za jogu nalazi se negdje na pola puta između meksičke džungle i karipskih pješčanih plaža, dakle win-win kombinacija za avanturiste željne kvalitetnog beach timea, ali i zdravog vježbanja. U cijenu boravka u bohemskom raju uključeni su obroci, masaže, zdravi napitci, rituali opuštanja uz svjetlost voštanica te ekološki prihvatljiv smještaj.

Također, ne propustite priliku i posjetite majanske ruševine ili otiđite na plivanje u podzemne špilje, jer tamo ćete se sigurno iznenadti prirodnim ljepotama koje se rijetko sreću.

3. Absolute Sanctuary, Koh Samui, Tajland

Detox programi, pilates i spa programi samo su neke od dodatnih aktivnosti u kojima možete sudjelovati kada ne vježbate jogu na tajlandskom otoku Koh Samui. Samo mjesto izgleda podosta fancy, zahvaljujući Marokom inspiriranoj arhitekturi i ogromnom bazenu, ali ovaj wellness resort zaista ima sve za potpunu obnovu duha i tijela.

4. Summersalt Yoga Retreats, Hrvatska– Portugal- Tajland

A ponekad se blago nalazi i ispred nosa, na jednom od naših najljepših otoka! Smještaj je osiguran u velikoj vili s predivnim pogledom, kuha se za one koji jedu i ne jedu meso, dva puta dnevno se vježba, a u međuvremenu ostaje dovoljno vremena za uživanje u otočnim radostima.

Posjetitelji mogu unajmiti bicikle, kajake i SUP daske, a večernje druženje uz čašu vina i sir nastaviti do sitnih jutarnjih sati.

Summersalt održava programe na više lokacija, a sljedeći je na rasporedu  onaj na otoku Koh Samui u Tajlandu od 28. siječnja do 4. veljače 2017. godine, taman je sad dobro vrijeme da kupite aviokarte (pogledajte našu akciju!)

Programi traju 7 dana, smještaj je u bungalovima na plaži, a cijene se kreću između 1190 i 1490 eura.

5.Swaswara, Gokarna, Indija

Ako ste u potrazi za mjestom koje vam izgleda kao joga centar koji bi završio u dokumentarcu o putovanjima, onda je Swamsara mjesto za vas. Ovdje se joga vježba na otvorenom, počevši od pozdrava Suncu na plaži. Swaswarom će se oduševiti svatko tko traži istinsko jogi iskustvo u Indiji.

6. Bhutan Yoga Tour, Butan

Duhovni put pročišćenja s nagalskom na meditaciju traje 17 dana, a upotpunjen je šetnjama po prirodi, jutarnjim i večernjim treninzima, uksunim dumplingsima i neponovljivim kulturalnim doživljajima. Avanturisti se mogu i prijaviti na peterodnevnu turu Druk parkom.

7. Yoga In The Wild, Utah, SAD

And now for something completely different! Spoj divljine i dramatične crvene prirodne kulise Utaha nekima bi se mogao učiniti nezamislivim, ali ne i nemogućim. Bilo da želite otići na jednodnevni ili višednevni put u planine, doživljaj vježbanja u divljini bit će gotovo neponovljiv.

Joga na planini, na snijegu i na ludim lokacijama namijenjena je početnicima, a postoji čitav niz programa, od jednodnevnih pa do onih koji uključuju kampiranje.

8. Kali Yoga Walking Retreat, Španjolska

Ako su tapasi i sangria vaša priča, onda preporučujemo sedmodnevni boravak u regiji Alpajurra. Svaki se dan sastoji od meditacije, vježbanja, zajedničkih obroka i polaganih šetnji Iokolnim maorskim seloma u predivnom španjoslkom krajoliku.

Ne preskačite poslijepodnevne iscjeliteljske terapije, bit ćete zahvalni što su uključene u svakodnevnu ponudu.

9. Blooming Lotus Yoga, Bali

Svi jogiji kad – tad završe na Baliju! Vinyasa i Hatha joga, meditacija i sati pranayame, uz hrpu radionica učinit će vaš jogi bijeg od svakodnevice aktivnim, ali i ispunjenim dobrom energijom. Radionice su tematski različite i na njima možete naučiti nešto o Nidri, čakrama, Ayurvedi i Vedanti.

Nude 4-dnevne i 7-dnevne programe, od 357 USD do 1197 USD, ako želite biti sami u privatnoj 5**** vili na plaži.

Ako ste pušač, ovdje se nećete dobro osjećati, jer je pušenje zabranjeno u čitavom kompleksu.

10. The Island Experience, Ilha Grande, Brazil

Niste se htjeli gužvati za vrijeme Olimpijskih igara, ali privlači vas Brazil? Ilha Grande nudi najbolje od brazilske prirode i gostoprimstva; prašume i more uz vježbanje dva puta na dan i aktivan odmor uz kajakarenje i ronjenje.  Uostalom, bit ćete na jednom od najljepših brazilskih otoka punog prašuma.

VEZANO: 10 najljepših otoka u Brazilu

Pročitajte još:

TOP 25 mjesta na svijetu po odabiru putnika, na koliko si ih ti bio?

14+ neobičnih festivala i tradicija zbog kojih vrijedi potegnuti na kraj svijeta

Godišnji odmor je dobar za tvoje zdravlje

Zaposleni, bojite li se zapravo uzeti godišnji?