Jeftina putovanja

Jeftina putovanja: 7 zemalja gdje možete potrošiti samo 200kn na dan

datum objave | 15. studenoga 2022.
47666

„Otkud tebi novac za putovanja?“ jedno je od čestih pitanja koje čuju putnici. Svi misle kako su oni koji putuju bogataši. A često je stvar putovanja zapravo stvar prioriteta i organizacije. I na kraju, stvar komoditeta. Naučili smo vas kako pronaći jeftine aviokarte, a sada otkrivamo ponovo 7 destinacija gdje možete potrošiti samo 200-ak kuna dnevno.

Pa krenimo…

1. Tajland

U turizmu se generalno najviše priča o Tajlandu. Bangkok najposjećeniji grad na svijetu, a Tajland godišnje posjeti gotovo 33 milijuna ljudi.

Ulična hrana je jeftina, smještaj u hostelima je jeftin, baš kao i ponuda na tržnicama gdje možete također fino jesti, ali i šopingirati. Tajland je unatoč ogromnom rastu turizma ostao jedna od najjeftinijih država jugoistočne Azije, iako naravno imaju i oni skupocjene luksuzne restorane i resorte. No, sobu u hostelu možete dobiti već za 2 dolara u dormitoriju, a za isto toliko i porciju hrane na ulici, kao i domaće pivo.

Putovanje u Tajland: Lokacije koje nisu toliko razvikane

2. Bolivija

Hostelske sobe po 40 kuna, jelo u jeftinijim restoranu za 30 ili pak pivo za 15 kuna možete pronaći u Boliviji, dosta „zanemarenoj“ turističkoj destinaciji. Ande, amazonska prašuma i jezero Titicaca samo su 3 dovoljno dobra razloga da posjetite ovu zemlju, čiji su susjedi Brazil, Argentina, Čile i Peru.

3. Kina

Država gdje „maleni“ gradovi imaju milijune stanovnike ima i čitav spektar različitosti, od suhih pustinja pa do „ledenog grada“ Harbin. U Kini hostelski krevet u dormitoriju možete pronaći za 20-ak kuna, hrana u jeftinom restoranu bit će oko 30 kuna, a zajedno s pivom će se račun popeti na 40 kuna.

U manjim gradovima možete proći još jeftinije. U trgovinama veliko pivo košta često ispod 5 kuna, a zanimljivo je što ih bez problema možete donijeti u bilo koji restoran. Čak će vam je i otvoriti.

4. Meksiko

Meksiko je ogroman i ako ignorirate plaže i resorteove, možete pronaći zaista mnogo toga: od bogate povijesti preko predivne kuhinje pa do čitavog spekta životinja.

Uputite se u unutrašnjost, u mjesta kao što su Guanajuato i Valladolid. Guanajuato je grad poznat po svojim uskim uličicama i tunelima, a možda najljepša ulica je Callejón del Beso (Aleja poljubaca), nazvana tako zbog balkona koji su toliko blizu jedan drugom da se možete poljubiti.

Hostelski dormitoriji nude krevete po par kuna, jelo u restoranu možete pronaći za 30-ak, a pivo za 15 kuna.

5. Ukrajina

Ukrajina je jedna od najslabije posjećenih zemalja u Europi iako je druga najveća. Obzirom da mnogi ne pričaju engleski, a mlađe generacije više ni ne poznaju ćirilićno pismo, možda će putovanje u ovu zemlju biti malo izazovnije, no ako se snađete u Kini i Japanu, snaći ćete se i tu.

Sobe u hostelima mogu se naći za 25 kuna, a za nešto više i pristojno jelo u jeftinom restoranu. Za dodatnu uštedu vozite se noćnim vlakovima. Brzi su, a uštedjet ćete i na smještaju.

6. Indija

Indija je mjesto gdje ne znate miješaju li se više boje, mirisi ili okusi. I u tom „kaosu“ možete proći jeftino. Prvo i osnovno pravilo jest da se za sve cjenkajte. Za sve, jer ćete proći duplo jeftinije. Hostelske sobe mogu koštati ispod 15 kuna, baš kao i jelo i domaće pivo.

15-dnevno organizirano putovanje :: INDIJA

7. Egipat

Egipat je posljednjih godina malo oslabio u turističkom smislu zbog različitih previranja i incidenata, no svakako ne treba otpisati zemlju gdje se nalaze piramide faraona koji su vladali prije više od 5000 godina. Smještena na granici između sjeverne Afrike i Bliskog istoka, Egipat pokazuje jedinstvenu kombinaciju različitih kultura.

Smještaj možete pronaći za manje od 20 kuna, a jelo u jeftinom restoranu s pivom će vas koštati sve skupa 30-40 kuna.