Tips&Tricks

Hotelski bonton: Pospremiti krevet i sobu prije odlaska ili ne?

datum objave | 19. srpnja 2019.
5189

Ukoliko niste ostavili znak na vratima da vam ne smetaju, a time i poručili sobarici da ne treba ulaziti i pospremiti vam sobu (imajte na umu da će nakon tri dana sobarica ipak ući u sobu u većini hotela), ne trebate brinuti o urednosti vašeg kreveta ili gdje ste ostavili ručnik u kupaonici.

No ako želite da vam sobarica pospremi sobu dok vas nema, nema smisla da sami prvo namjestite krevet. Zašto? Jer gost nikad neće pospremiti krevet onako kako to sobarice rade, u smislu da navuku sve u kuteve, zategnu i postave krevet prema hotelskim standardima. Sobarica će svejedno morati pospremiti pa joj zapravo ne olakšavate posao.

Ono gdje joj možete olakšati jer da prljave ručnike stavite na jednu hrpu, a smeće bacite u koš.

Kada napuštate hotel, jedino dodatno što može pomoći sobarici u obavljanju posla jest da skinete navlake za jastuk i poplun te skinete donju plahtu kreveta. Ako ste pomicali neki dio namještaja, vratite ga na staro mjesto.

Ostaviti napojnicu sobarici u hotelu – da ili ne?

Koliko urednu hotelsku sobu trebate ostaviti kada izlazite iz nje, bilo kad je napuštate svakog dana bilo prije finalnog napuštanja hotela? Ima li smisla pospremiti krevet?