Novosti

Hotel samo za žene otvoren na španjolskoj Mallorci

datum objave | 07. studenoga 2019.
477

hotel za žene

Hotel samo za žene Dona otvoren je na španjolskom otoku Mallorca ove godine. Ovaj objekt s 4 zvjezdice i 39 soba prima rezervacije isključivo za osobe ženskog spola od 14 godina naviše te ne radi iznimke.

Mallorca ili Majorca je najveći od španjolskih Balearskih otoka smještenih na Mediteranu. Nalazi se u ravnini s Valencijom, a poznat je po svojim plažama, skrivenim uvalama, planinama te romanskim i maurskim ruševinama. Godišnje ima oko 300 sunčanih dana te ne čudi što je u 2018. tamo bilo 14 milijuna stranih turista te 5,5 milijuna domaćih. Temperature su ugodne za kupanje još u listopadu te sezona ovdje traje dulje nego u većini Europe.

Glavni grad Palma srce je otoka s bogatim noćnim životom, kraljevskom palačom Almudaina i katedralom svete Marije iz 13. stoljeća. Porto Cristo u kojem je otvoren hotel Dona nalazi se na sat vremena vožnje od Palme, u blizini nekih od najljepših plaža na otoku i tek par metara od poznatih Špilja Drach, jedne od glavnih prirodnih atrakcija na Mallorci, koje su zapravo četiri podvodne špilje međusobno povezane predivnim jezerom.

som dona

Hotel Dona, prema riječima voditelja, je butik hotel koji će postati „novo mjesto za žene koje se žele isključiti iz stresa svakodnevice“, a hotelsko osoblje garantira „personaliziranu pažnju prema njihovim potrebama.“ Osim 39 soba u kojima se nalaze i pegle za kosu, hotel ima lounge bar sa živom glazbom, lokalnu i „specijalnu“ hranu, knjižnicu, wellness centar sa solarijem i terasu na krovu.

Cijene noćenja kreću se od 85 eura.

som dona 2