Novosti

Hoće li seks turizam u Tajlandu biti uskoro zabranjen?

datum objave | 06. listopada 2016.
7929

Tajlandska je policija krenula u nenajavljene racije po bordelima Bangkoka, nastojeći srušiti glasovite “kuće ljubavi” u glavnom gradu kraljevine.

Iako se većinom u TOP 5 razloga zbog kojih ljudi dolaze u Tajland nalazi i mogućnost pristupu šarolikom tržištu karnalnih usluga za različite ukuse i fetiše, tajlandsko ministarstvo turizma ne smatra da bi prostitucija trebala biti glavna turistička atrakcija u Tajlandu, već predivna priroda i stoljetni budistički hramovi.

Ministarstvo turizma Tajlanda želi da zemlja bude prepoznata kao destinacija za kvalitetni turizam, a ne kao velika javna kuća s prekrasnim plažama.

Velik broj muškaraca i žena u Tajlandu prodaje ljubav za novac. Satang bordeli su bili poznati tijekom 20. stoljeća zahvaljujući popularnim arb ob nuad (pjenastim masažama), a tek unatrag nekoliko godina postala je popularna masaža cijelog tijela (bez penetracije). Prostitucija je u Bangkoku izrazito javna i dostupna, a svakog muškog prolaznika na ulici pokušava zavesti na stotine djevojaka i muškaraca preodjevenih u djevojke pa nije nimalo neuobičajen prizor vidjeti starijeg muškarca s dvije izrazito mlade djevojke. U Bangkoku, složit će se mnogi koji su tamo bili, nemoguće je da zaobiđete prostituciju pa čak i ako samo odete u restoran, a solo ste muškarac. Vrlo vjerojatno će vam pristupiti i nekoliko djevojaka.

Istraživanja su pokazala da je 90% muških sudionika ispitivanja plaćalo za seks, od čega ih je 74% razdjevičila prostitutka.

Jasno je da cijeli seks biznis nije namijenjen samo turistima, već je okrenut i prema lokalnom tržištu, a sama prostitucija je zabranjena u Tajlandu još 1960. godine. Ipak, procjenjuje se da veliki postotak BDP-a dolazi upravo od 6,4 milijuna dolara koliko se godišnje zaradi od prostitucije.

Isto tako, poznato je da bordeli moraju dobro podmazivati izvršne predstavnike vlasti kako bi mogli i dalje obavljati svoju djelatnost, jer nažalost, većina, uglavnom siromašnog, stanovništva zapravo ovisi o prostituciji – te se ovdje postavlja pitanje radi li se ovdje o ekonomskom moralu ili seksualnom moralu. Prostitucija se rodila iz siromaštva i to je ono što je značajno i o čemu bi državne vlasti trebale voditi računa.

I sami predstavnici SWING-a (Service Workers in Group), organizacije koja seksualnim radnicima pruža medicinsku potporu, smatraju kako vlada prvo treba osigurati poslove za radnike, ako namjeravaju ugasiti seks industriju.

Pročitajte još:

Tajland za medeni mjesec: tražite li romantiku evo gdje je možete pronaći

Tajland zbog pretjeranog turizma zatvara još 14 lokacija za ronjenje

Nema više fotkanja s tigrovima: Zatvoren tajlandski budistički hram blizu Bangkoka!

Tajland: Što se krije iza turizma sa slonovima

Lara: “Svi me pitaju kakav je Tajland… Same same but different!”