Gastro

Hipsterski New York, Amsterdam i London: Otvoreni prvi avokado bar i restoran na svijetu, nude i burgere!

datum objave | 15. svibnja 2017.
4698

avokado burger

Amsterdam je „za dlaku“ pretekao New York. Baš tamo je u veljači otvoren Avocado Show, prvi  restoran na svijetu u kojem se sve vrti oko avokada, zdrave namirnice koja je posljednjih godina i najfotografiranija namirnica na društvenim namirnicama. Uz burger.

Stoga su u Amsterdamu, upravo u hipsterskom kvartu De Pijp, Julien Zaal, Ron Simpson i chef Jaimie van Heije odlučili otvoriti restoran koji spaja to dvoje. Jer, kad više ne znaš što bi ponudio gostima, trebaš smisliti nešto novo. A što je danas više u modi od burgera i avokada? Možda burger u pecivu od avokada.

Avocado show otvorio se u veljači ove godine, a gostima nudi doručak, ručak i večeru, ima čak i dostavu.

I mogao bi postati ogroman hit. Burger od avokada zdravija je varijanta najpopularnijeg jela, no mogućnostima i kombinacijama nema kraja. „Pravilo je da svako jelo mora sadržavati avokado,“ rekli su vlasnici, koji svojim gostima nude šaren brzi meni, koji uključuje burgere, salate, tosteve i sendviče. Idete li u Amsterdam, kušajte nešto novo na adresi Daniel Stalpertstraat 61 HS.

avokado menu

Avocaderia, New York- prvi avokado bar na svijetu

avokado salata

I u New Yorku je jedna trojka spojila dva trenda. Avokado je trendy namirnica, baš kao i njujorški kvart Brooklyn. Stoga su trojica Talijana Francesco Brachetti, Alessandro Biggi i Alberto Gramigni odlučila spojiti to dvoje i otvoriti prvi brzi avokado bar na svijetu baš u Brooklynu, i to – u industrijskoj hali.

avokado bar New York

Avocaderia nudi brza i raznovrsna jela od organske i zdrave namirnice. Od doručka pa do ručka, ovdje možete pojesti salatu, tost, smoothie ili umak guacamole između 11 i 16 sati svakim radnim danom.

Na ideju o otvaranju ovakvog bara je došao Francesco koji je par godina živio u Meksiku gdje se „zaljubio“ u popularan avokado. Ta se namirnica u Meksiku koristi u nizu jela, a Francesco ga je jeo svaki dan. Iznenađen da u New Yorku nema mjesta gdje možete pojesti nešto slično, odlučio ga je otvoriti. Preuređena industrijska hala uz more Industry City, gdje se okupljaju inovatori, poduzetnici i umjetnici, bila je savršena adresa za ovakav gastro poduzetnički zahvat koji je otvoren za javnost od travnja.

Sudeći po količini besplatnog PR-a koji je dobio zahvaljujući inovativnosti (o njemu je pisao i New York Times), izgleda da se isplatilo.

Avokado bar uskoro i u Londonu!

U trenutnoj najtrendovskoj londonskoj četvrti Shoreditch, talijanski Belli Freschi otvara za ljeto privremeni avokado bar na Last Days Of Shoreditch, festivalu ulične hrane i glazbe. Bar će službeno biti otvoren od 28. svibnja do 30. rujna na adresi 288 Old Street, EC1V 9LA, a radit će četvrtkom, petkom i subotom.

Avokado tempura, avokado burger i avokado hot-dog bit će na meniju za sve koji vole ovu zdravu namirnicu, ali i dobru glazbu.

Mono-fokusirani restorani su apsolutni hit u svijetu. U Velikoj Britaniji 10% restorana nudi jela od samo jedne namirnice. Soup Nazi u New Yorku nudio je samo juhe. Imamo takvih primjer i na Balkanu – vrlo popularne ćevabdžinice.