Vodiči

5ica – AFRIKA

datum objave | 26. svibnja 2023.
6312

1. Opustite se na plažama Zanzibara

U Indijskom oceanu Zanzibar skriva oko 25 najljepših i najromantičnijih plaža na našem planetu. Ronite, istražujte, promatrajte delfine i srčite kokosovo mlijeko dok promatrate prirodu, slušajte zvukove i udišete mirise mora, na otoku koji vrvi od kulture i opravdano se ponosi nazivom »otok začina«. Otok za sobom ostavlja i povijest trgovine robljem.

afrika

Aviokarte za Zanzibar od 549 € / 4.136,44 kn

2. Odlučite se za dobrovoljni rad! Pomognite zajednici ili životinjama

Možete raditi s gorilama u šumama Ugande; pomagati pustinjskim slonovima u Namibiji; uživati u vodenom svijetu Sejšela; priključiti se društvu plemena Masai; ili se družiti s ljudima iz Mozambika te prenijeti svoje znanje deprilivigiranoj djeci iz Malawija. Pružanje pomoći i dobrovoljni rad nikada prije nije bilo tako jednostavno i zabavno.

3. Popnite se na veličanstveni Kilimandžaro

Zamislite povratak u domovinu s ludom pričom o penjanju na Kilimandžaro, najviši vrh Afrike? Na samo 5896 m visine to ne bi smio biti problem…zar ne? Vrh ove veličanstvene planine možete osvojiti bez posebne opreme za penjanje ili konopa, no neće biti tako lako – potrebno vam je mnogo motivacije. Smijeh, suze i napori bit će zaboravljeni nakon što doživite veličanstven pogled s vrha.

photo 1489392191049 fc10c97e64b6

4. Upoznajte divljinu iz drugog zornog kuta

Postoji vrlo dobar razlog za uvrštavanje safarija među najpopularnije aktivnosti u Africi: tako je jednostavan! S brojnim nacionalnimi parkovima i rezervatima, posjet Afrike bez posjeta safarija bio bi kao posjet Tajlanda bez kušanja lokalnog specijaliteta pad thai – to gotovo da se ne bi smjelo dogoditi. Odjenute svoju najdražu haljinu za safari, u lovu na veličanstvenih 5: slona, nosoroga, leoparda, lava i bivola.

aj robbie buq1rzckyw4 unsplash 2

5. Divite se piramidama u Gizi

Svatko bi trebao poštovati starije te s obzirom da su prisutni već 2500 godina prije Krista, to zasigurno zaslužuju. Posjet piramidama u Egiptu mora biti na svakom popisu posjeta afričkog kontinenta. Piramide u Gizi jedino je što je ostalo od sedam čuda antičkog svijeta. Pokušajte pronaći odgovor na drevno pitanje: kako su ih izgradili?

photo 1539768942893 daf53e448371