Novosti

Gdje se putuje u siječnju?

datum objave | 12. prosinca 2017.
6759

Nakon dugih hladnih i tamnih mjeseci nema ničeg ljepšeg nego odletjeti u ljeto zrakoplovnom brzinom 🙂 Negdje na toplo i suho, napuniti baterije i zdravo se osunčati. S obzirom da su prva pomisao na tople krajeve Karibi, to je i najturističkiji mjesec u tom dijelu svijeta. Svi bi naravno željeli djelić zime provesti na ugodno toplom suncu. 🙂

1. Cancun, Meksiko

Cancun

U Cancunu je u siječnju vrlo mala vjerojatnost kiše, što je također razlog da se našao na ovom popisu. Smještaj je početkom siječnja nešto skuplji pa stoga preporučujemo da otputujete krajem mjeseca. U siječnju je najviša prosječna temperatura 28 stupnjeva, a najniža 21.

2. Montego Bay, Jamajka

Jamajka

Unatoč tome što glavna sezona traje sve do travnja, Montego Bay u siječnju ipak nije toliko posjećen. Tada je najviša prosječna temperatura 29 stupnjeva, a najniža 22, što je odličan izbor ako su vitamin D i ležaljka na plaži sve što vam je potrebno.

3. Punta Cana, Dominikanska Republika

Punta Cana, Dominikanska Republika

Nevjerojatne plaže, prekrasni hoteli, sunce i kokteli. Ako je to sve što vam je potrebno nakon naporne godine, u siječnju se uputite u Dominikansku Republiku i zagrijte svoje kosti na ugodnih 28 stupnjeva.

4. Cartagena, Kolumbija

Cartagena, Kolumbija

Što se vremena tiče, siječanj je ovdje najbolji mjesec. Dani će biti lijepi, sunčani i rijetko pretopli, dok će noći također biti ugodne. Osim toga, Cartagena je jedna od jeftinijih karipskih destinacija.

5. San Jose, Kostarika

Costa Rica

I u Kostarici je siječanj glavni mjesec sezone, no unatoč tome postoji mnogo krajeva gdje možete izbjeći gužvu. Plaže uz Pacifik prikladnje su za surfanje, dok je na onima uzduž Kariba manja gužva te su stoga prikladnije za sunčanje i opuštanje.

6. Lima, Peru

Lima, Peru

S obzirom na međunarodne standarde, Lima je još uvijek prilično povoljna destinacija, iako je i ovdje siječanj prilično živ i turistički. Preporučujemo vam smještaj u trendi kvartu Miraflores – plaža je blizu, a put do centra nije predug.

7. Bariloche, Argentina

Bariloche, Argentina

Očito je da je siječanj glavni turistički mjesec Južne Amerike – to je također razlog zašto vam preporučujemo posjet. Zasigurno vas u siječnju nećemo poslati na Aljasku. 🙂 Bariloche je planinski grad u južnoj Argentini, s ugodnih 22 stupnjeva.

8. Rio, Brazilija

Rio de Janeiro

Siječanj u Riu znači sredinu kišne sezone, no radi se o tipičnoj tropskoj kiši koja gotovo nikada ne traje duže od pola sata. Iako je grad pun i vrlo živahan, u siječnju se to osjeća u mnogo manjoj mjeri nego u veljači kada je u Riu znameniti karneval.

Za one koji bi u siječnju otišli na toplo, no ne i predaleko, preporučujemo:

9. Tenerife, Kanarski otoci, Španjolska

Tenerife

Ugodnih 21 stupnjeva gotovo da se može mjeriti s Karibima 🙂 Ako na poslu imate toliko posla da si ne možete priuštiti više od tjedan dana godišnjeg odmora, Kanarski otoci odličan su izbor. Čak i ako se možda nećete moći kupati, Kanari su svejedno fantastična lokacija za nezaboravan odmor.

10. Sharm el-Sheikh, Egipat

Egipat

Ako tijekom godine niste uspjeli dovoljno uštedjeti, u siječnju se uputite u Egipat. Sharm el-Sheikh odličan je grad, s mnogo turističkih resorta, gdje se možete dovoljno opustiti i napuniti baterije za novu godinu.

ŠALJI UPIT!

Razmišljate da nakon praznika pobjegnete negdje na toplo? Kontaktirajte naše iskusne agente na besplatan broj 080 47 42 i informirajte se o tome gdje možete jeftino poletjeti u siječnju ili provjerite naše cool akcije!