Iz prve ruke

Dubaijska kultura: Raznorazne izložbe i događanja u Dubaiju prije i poslije Ramazana

datum objave | 12. svibnja 2016.
4000

Dubai kao multikulturalno središte Srednjeg Istoka nudi puno različitih događanja i izložbi. Međutim, kao što sam već pisala, u vrijeme Ramazana svijet u Dubaiju kao da staje pa ga nije preporučljivo doživjeti baš tada (posebno ako vam je to prvi posjet), a ove godine on će stati na 30 dana 6. lipnja i probuditi se  5. srpnja. Što vidjeti prije i poslije Ramazana pročitajte u nastavku.

Volite li izložbe, tango, koncerte , opere ili pak cirkus, Dubai nudi sve! Ovo su samo neki od događanja ove godine:

Picasso and Miro, Passion And Poetry: 7.3.- 17.5.2016.

Trenutno je u tijeku izložba poznatog umjetnika Pabla Picassa kojeg ne treba posebno opisivati te španjolskog umjetnika Joana Miroa inspiriranog Vang Goghovim slikama. Ljubitelji umjetnosti mogu uživati u izložbi najboljih radova svijeta od 7. ožujka do 17. svibnja 2016., tik uz Armani Hotel uz Burj Khalifu.

Building Healthcare Exhibition & Conference: 30.5.- 1.6.2016.

Building Healthcare Middle East održat će se tijekom tri dana na površini od 7676m2, u koju su uključene konferencije i raznorazne radionice, te okuplja širok spektar stručnjaka, zdravstvenih radnika koji su uključeni u sve faze izgradnje state-of-the-art zdravstvene infrastrukture. Događanje će se održati u Dubai World Trade Centru u Sheikh Rashid Hallu.

Dubai Tango Festival : 18.5.2016.

Osmo izdanje Dubai Tango festivala je noć koja će povezati ljubitelje tanga iz cijelog svijeta ovdje u Dubaiju. Festival koji će trajati 4 dana uključuje razne radionice tanga i milonge, te svečanu večeru i bal. A kako bi obogatili svoje iskustvo, najbolji svjetski tango glazbenici i pjevači svirat će i pjevati uživo, a posjetitelji će moći vidjeti i neke prekrasne predstave. Poznavajući Dubai, sigurno će biti još puno iznenađenja.

Armin Van Buuren Live In Dubai : 20.5.2016.

Armin van Buuren će održati koncert u Dubaiju 20. svibnja 2016., na Meydan Dubaiju. Njegov nastup u Dubaiju bit će dio njegove svjetske turneje: Armin Only Embrace. Koncert će biti posljednji ove vrste za sezonu prije mjeseca Ramazana i ljeta.

The Ancient Land Of The UAE : 1.6.2016.

Ukoliko nekoga zanimaju životinje, Ancient Land izložba koja će se održati  1. lipnja 2016. u Abu Dabiju, prikazat će raznolikost životinja koje su nekad lutale regijom. U rasponu od neobičnih predaka slonova, te vrsti koje nikad ne bi očekivali u pustinji kao sto su nilski konji i krokodili. Arheološki stručnjaci raspravljat će o životinjskim fosilima otkrivenih u UAE.

EID In Dubai – Eid Al Fitr 2016 : 8.7.2016.

Eid al Fitr je vrlo važan islamski praznik i slavi se diljem svijeta. Riječ doslovno znači festival prekidanja posta i označava kraj mjeseca Ramazana svake godine. Festival je popraćen brojnim događanjima na raznim lokacijama grada. Imajte na umu da su navedeni datumi podložni promjeni ovisno o fazi mjeseca.

Čitav popis izvođača i događanja još nije poznat.

Dubai Opera House:  31.8. 2016.

Dubai Opera House svoja vrata po prvi puta će svečano otvoriti 31. kolovoza 2016. nastupom Placida Dominga. Sama zgrada u obliku broda nalazi se u kvartu Downtown podno Burj Khalife, još uvijek je u izgradnji, no radovi se bliže kraju. Trenutno se naručuje namještaj, instrumenti, oprema se interijer, pozornica, a imat će od 1940 do 2040 sjedala ovisno o namijeni.  To je prva institucija u Dubaiju takve vrste uopće u kojoj će se održavati raznorazni koncerti, opere, mjuzikli, baleti, raznorazni plesovi i slično. Krajnji cilj je otvoriti kulturnu scenu punu života koja će konkurirati onoj u New Yorku ili Londonu.

Cirque Du Soleil – Varekai : 16.9.- 24.9.2016.

Cirque Du Soleil se vraća u Dubai nakon tri godine izbivanja, ovaj svjetski poznati cirkus dolazi s potpuno novim konceptom pod nazivom Varekai što znači BILO KUDA na romskom jeziku.

Spektakularne egzibicije dio su ovog performansa. Akrobatsko bacanje jedno drugoga u nevjerojatno iskrivljenim pozicijama, ljuljanje i jedrenje iznad pozornice i publike u stilu trapez umjetnika, zatim žena koja savija svoj torzo u ekstremnim kutovima i još puno različitih akrobacija, plesa, cirkusantnih nastupa!… Zasigurno obećava oduševljenje!

Dubai Music Week 2016 : 30.9.2016.

Dubai Music Week je međunarodni glazbeni festival na Bliskom Istoku. Četverodnevni program uključuje vrlo poznate goste predavače, predavanja, interaktivne zabave, koncerte s nagrađivanim izvođačima i dr. Koncerti će se održavati u nekoliko kategorija: rock, pop, urban, latino i Arabic.

Lani su nastupali izvođači poput Thirty seconds to Mars, Jasona Deruloa i Ellie Goulding. Za update izvođača ove godine možete ih pratiti i na njihovoj Facebook stranici.

Popis izvođača još nije objavljen, ali ne sumnjam da neće nedostajati zvjezdane prašine.

Sada u Dubai možete jeftino, ali pazite na datume putovanja: Aviokarta iz Zagreba za Dubai je 2149 kuna!

PROČITAJTE I:

DUBAI U VRIJEME RAMADANA: Zašto nije najbolje posjetiti Dubai u vrijeme Ramadana i što (ne) raditi ako to ipak učinite

Razlog za posjetiti Dubai: Mjesec dana Dubai Shopping Festivala u siječnju!

Dubai – Popis plaža, što odjenuti za plažu i kako se općenito ponašati u tom arapskom gradu

Hrvatica u Dubaiju otkriva: Kako naći posao u Dubaiju i kakve su plaće

DUBAI, ALKOHOL I SVINJETINA: Kako izgleda noćni život, ima li alkohola i koliko košta te kako do svinjetine i hrvatskih proizvoda?

Automobili Dubaija: Zlatni Mercedes, rozi Hummer sa Swarowski kristalima i terenci u vječnoj gužvi