Novosti

Dosta alkoholizmu na Ibizi i Mallorci: All-inclusive paketi ograničavaju količinu pića dnevno!

datum objave | 02. svibnja 2022.
948

alkohol zabrana ibiza

Iako biste pomislili da se pod „all inclusive“ hotelskim paketom misli da je u cijenu uključeno sve što možete konzumirati tijekom svog boravka, u nekim španjolskim resortima na Ibizi i Mallorci to više nije slučaj.

S ciljem da smanji količine alkohola koje se prodaju turistima, a koji utječu na nepoželjno ponašanje u određenim turističkim središtima, španjolska je vlada odlučila donijeti mjeru po kojoj pojedini turist tijekom dana tamo ne može u sklopu dogovorene „all inclusive“ cijene dobiti više od 6 pića. Ali ih, naravno, može kupiti.

„Zabrana alkoholiziranja“ kako je neslužbeno zovu, a koja se odnosi na konzumaciju alkohola na nekim područjima gdje se nalaze popularni španjolski resorti, donesena je još početkom 2020. godine s ciljem da poprave imidž svojih otoka Ibiza i Mallorca, no zbog koronavirusa se nije zapravo primjenjivala – do sada.

Mjere se odnose na zapadni dio Ibize, dva resort mjesta na Mallorci Magaluf i s’Arenal. 

Sada gost hotela u sklopu aranžmana „all inclusive“ na Balearima može popiti tri alkoholna pića u vrijeme ručka te isto toliko u vrijeme večere.

Zabrane u vezi ispijanja alkohola ograničila su i tzv. pub crawls ili obilaženja kafića iste večeri, prodaju alkohola u trgovinama između 21.30 i 8 sati ujutro te oglašavanje partijanerskih brodova na nekim područjima. Štoviše, nema više dodjele koncesija tim party brodovima, a svi koji od ranije imaju koncesiju neće smjeti dovoziti i odvoziti goste s tri područja na koja se zabrana odnosi. Mjere zabrane uključuju i tzv. „balconing“, odnosno naviku turista da preskaču balkonske ograde kako bi prešli u drugu sobu ili skočili u bazen.

Ove su mjere donesene kako bi se stavile pod kontrolu specifični problemi na specifičnim područjima te se ne odnose na baš sve hotele na trima spomenutim otocima, no ukoliko namjeravate tamo svakako je dobro provjeriti što točno uključuje all inclusive paket.

Iako se neki turisti bune na ovakvu mjeru, ona će zapravo dobro doći većini turista koji bi htjeli iskusiti neku destinaciju trijezni i bez pogleda na mamurne ljude.