Tips&Tricks

Djecu školujte u Australiji! Školovanje u toj zemlji najbolje je na svijetu, Hrvatska je tek na 41. mjestu

datum objave | 08. prosinca 2015.
30005

Londonski Legatum institut objavio je godišnji indeks blagostanja, odnosno rezultate velikog istraživanja koje rangira zemlje svijeta prema stopi blagostanja. Australija je zauzela sedmo mjesto u sveukupnom poretku između 142 zemlje svijeta, ali prvo mjesto kada je u pitanju obrazovni sustav, dok se Hrvatska našla tek na 41. mjestu.

Kako bi došli do rezultata za 2015. godinu, u usporedbi je bilo čak 89 kriterija koji uključuju tradicionalne indikatore poput BDP-a i broja stalno zaposlenih, te neke druge zanimljive brojeve, poput broja sigurnih internetskih servera koje država posjeduje i koliko se odmorno ljudi osjećaju na dnevnoj bazi.

Kriteriji su podijeljeni na sedam podkategorija: ekonomiju, poduzetništvo i mogućnosti, vođenje, školstvo, zdravstvo, sigurnost i osiguranje, osobne slobode i društveni kapital.

a popisu TOP australskih sveučilišta prvo je mjesto zauzelo sveučilište u Melbourneu, dok se na drugom mjestu našlo sveučilište u Sydneyju.

Ako vas zanima rad i studiranje u Australiji, obratite nam se za savjet, jer vam mi možemo pomoći prilikom planiranja preseljenja i odabira fakulteta. Što se tiče odabira grada, pročitajte što kažu naši blogeri iz Australije o životu u toj državi.

Slavica piše o razlikama između Sydneya i Melbournea, a kada odlučite gdje idete, pročitajte i spremite Biljaninu check listu stvari koje trebate napraviti po preseljenju (poput vozačke dozvole i zdravstvenog osiguranja). Kada donesete konačnu odluku, rezervirajte avionsku kartu kod nas, jer nudimo najpovoljnije cijene letova!