Novosti

Dan nezavisnosti SAD-a: Najbolji američki gradovi za posjetiti 4. srpnja

datum objave | 02. srpnja 2017.
6907

Amerikanci vole slaviti svoje praznike i rade to tako da svi znaju za njih. Jedna od najvećih proslava je ona 4. srpnja kada SAD slavi Dan nezavisnosti – dan kad je donesena Američka deklaracija o neovisnosti 1776. godine kojom su proglasili nezavisnost od Velike Britanije.

Imate li priliku, posjetite SAD u vrijeme proslave. Niste li trenutno u SAD-u, pamtite za iduću godinu.

Evo gdje poći za 4. srpnja:

1. Philadelphia

Ima li boljeg mjesta za proslavu Dana nezavisnosti od grada u kojem je ona proglašena? U Philadelphiji proslava traje osam dana, od 29. lipnja pa do 4. srpnja, kada u gradu možete uživati u nizu besplatnih događanja, upada u muzeje, paradama, dječjim aktivnostima i domoljubnim ceremonijama.

Veliko finale je na sam Dan nezavisnosti kada ćete uživati u spektakularnom vatrometu iznad muzeja umjetnosti i koncertu Wawa Welcome America. Muzej Philadelphia Museum of Art izvrsna je lokacija jer pruža dramatičnu pozadinu za vatromet, a raspored svih događanja pogledajte na linku.

2. Washington D.C.

Naravno da je proslava u glavnom gradu SAD-a ogromna stvar. Vodiči kažu da više od 700 000 ljudi dođe u National Mall da bi gledali vatromet s kipom Washingtona i Kapitolom u pozadini.

Slavi se u svakoj četvrti, a sve počinje u 11.45 veličanstvenom paradom National Independence Day Parade niz Constitution Avenue od 7. do 17. Ulice.

3. New Orleans

Proslavu započnite domoljubnom glazbom Marine Corps Banda i vatrometom iz gradskog parka Peri>

Uživajte i u vatrometu Dueling Barges iznad rijeke Mississippi kojeg možete vidjeti iz raznih dijelova grada, a preporučamo Jax Brewery i Woldenberg Park. Naravno, možete show doživjeti i iz parnog broda Creole Queen, a s ulaznicom od 129 USD imat ćete na raspolaganju buffet klasične američke hrane i otvoreni šank.

4. Denver

Grad koji je odličan za obiteljski posjet ljeti nije vruć zbog niza planina koji ga okružuju. Tradicionalno se vatromet održava večer prije, 3. srpnja u 20 sati u Civic Center Parku, gdje možete uživati u besplatnom koncertu s domoljubnim pjesamama. Ponesite dekice i napravite piknik usred grada.

Sutradan, sam Dan nezavisnosti provedite u zabavnom parku Elitch Gardens Theme & Water Park otkud pred kraj dana ponovo možete uživati u vatrometu.

5. Memphis

Ovaj grad obožava ekscentične ljude i roštilj, atmosfera na ulicama je toliko ležerna da ćete se odmah osjetiti dobrodošlima,

Dan nezavisnosti slavi se brojnim paradama od 25. lipnja, a vatrometi diljem grada počinju 3. Srpnja. Finale svih proslava je naravno dan kasnije, ovdje pogledajte raspored događanja u Memphisu. Posebno je biti na najduljem pješačkom mostu preko rijeke Mississipi dugom više od 1 milje (1.6 km) –The Big River Crossing bridge – koji će biti osvijetljen u američkim nacionalnim bojama, a od tuda se pruža i savršen pogled na vatromet u gradu!

I dok je sasvim besplatno stajati na mostu, želite li isprobati posebno iskustvo ploveći brodom na rijeci, uplatite Riverboat Dinner Cruise koji kreće u 19.30, a cijena ulaznice je od 10 do 45 USD, ovisno o dobi.

6. San Diego

Mogli bismo reći da je San Diego sinonim za patriotizam zbog mnogo bitnih vojnih baza na širem području. Odlična klima i još bolje plaže privući će mnoge da baš tu proslave 4. srpnja, a velika posebnost jest i poznati vatromet Big Bay Boom koji je najveći vatromet na čitavoj zapadnoj obali. Vatromet koji se ispaljuje s četiri tegljača privuče oko 500 000 turista tog dana.

I tematski park s oceanarijem i vodenim parkom SeaWorld ima svoj vatromet 40 minuta kasnije, a ako se nalazite negdje u hotelima uz Ocean Beach, znajte da se s doka puca vatromet također u 21h.

7. New York

New York je klasično dobar i ovdje ćete za svaku prigodu pronaći hrpu dobrih događanja. Za Dan nezavisnosti New York i ove godine ima spreman odličan program, među kojima bismo izdvojili primjerice natjecanje u jedenju hot-dogova na Coney islandu u restoranu Nathan’s Famous (1310 Surf Ave) gdje bude i po 40.000 gledatelja. Žene s natječu u 11 sati, a muškarci u 12.30, no nažalost ne možete sudjelovati niste li bili na kvalifikacijama 18. lipnja.

Kad ste već u New Yorku, nabavite karte za utakmicu bejzbola. Ove godine na 4. srpnja igraju New York Yankees protiv Toronto Blue Jays.

A besplatno možete uživati u večernjem vatrometu, posebno ako ste na Brooklyn Bridgeu ili Williamsburg Bridgeu.

Aviokarte za New York

VEZANO:

Gastro vodič: Najbolji kafići na krovovima zgrada u New Yorku

Shopping u New Yorku: klasika, dizajneri, vintage butici i fashion outleti

Kako provesti 3 dana u New Yorku?

New York za žene u 3 dana: što obavezno trebate vidjeti

Znaš da trebaš barem jednom u životu vidjeti New York

8. Chicago

Većina događanja na Dan nezavisnosti u Chicagu odvija se Navy Pieru uz jezero Michigan. Vatromet uz domoljubnu glazbu kreće u 21.30, a prije toga svakako otiđite na besplatni Grant Park Music Festival u Millennium Parku od 18.30 do 20 sati. Za najbolji pogled na vatromet upad na Freedom fest na Navy Pieru plaća se 39 USD, a počinje od 18.30. U cijenu nije uključena hrana.

9. South Lake Tahoe

Smješten na južnoj obali jezera Tahoe istočno od San Francisca i na planinskom lancu Sierra Nevada, malen grad od svega 20-ak tisuća stanovnikaSouth Lake Tahoe izvrsno je mjesto za proslavu Dana nezavisnosti bez pretjerane gužve, a opet onako američki patriotski.

Jezero Tahoe vrlo je poznata i popularna destinacija za sve koji vole planine, skijanje, ali i plaže ljeti. To je drugo najdublje jezero u SAD-u, intenzivno plave boje i 113 kilometara dugačke obale.

Poznati vatromet najbolje se vidi upravo s jezera pa mnogi nude ture brodom. Izvrsno je ako nađete mjesto i na plaži Nevada ili se odvezete do golf igrališta Edgewood.

10. Las Vegas

Grad koji je show sam po sebi nudi poseban show i za Dan nezavisnosti. Na taj dan može se jesti i piti gdje god poželite i kad god poželite, sve radi non-stop, a prati ih niz tematskih događanja, od vatrometa pa do igara i zabave u znaku ovog dana.

VEZANO:

Jeste li znali: Poznati Las Vegas Strip uopće nije u Las Vegasu, nego u Paradiseu

PROČITAJTE JOŠ:

Zašto Amerika treba biti jedan od prioriteta na tvojoj bucket listi

Amerika po mjesecima: Kad je najbolje posjetiti New York ili Los Angeles?

Foodie:TOP 25 destinacija u Americi ako volite jesti

Američka destinacija broj 1 za ljubitelje glazbe