Tips&Tricks

Čarobni Pariz: 10 znamenitosti koje morate vidjeti

datum objave | 01. rujna 2015.
19285

Planirate nekoliko dana provesti u Parizu? Pročitajte 10 stvari koje morate znati:

Eiffelov toranj

Eiffelov toranj najprepoznatljivija je lokacija Pariza. Pored toga tornja jednostavno se moraš slikati. Da biste se popeli na njega, morat ćete neko vrijeme stajati u redu te vam zato preporučujemo da za vidikovac i pogled na grad radije izaberete Sacré-Cœur ili pak krov trgovačkoga centra Lafayette odakle se također pruža predivan pogled na grad, bez čekanja u redu.

Jardin des Plantes

Jardin des Plantes botanički je vrt s brojnim zanimljivim biljnim vrstama i cvijećem. U vrtu možete provesti više sati i uživati u prirodi, šetati i malo odsjediti.

Musée de l’Orangerie

Muzej se nalazi u parku Jardin des Tuileries. Radi se o malome muzeju velikih imena. Moći ćete se  diviti djelima impresionista te se izgubiti u čarobnosti Monetovih kreacija.

Jardin des Tuileries

U parku Jardin des Tuileris možete predahnuti u ugodnome hladu drveća, okrijepiti se sladoledom te se osvježiti vodom koja tamo teče iz slavina.

Versailles

U Versailles se možete uputiti vlakom, do tamo vam je potrebno samo sat vremena. Razgledajte Versajsku palaču, nekadašnji dom Ludvika XIV, te se zatim prošetajte ogromnim vrtom i uživajte u pjevajućim fontanama. Mnogo posjetitelja odabire spomenuti park za piknik radi vrlo ugodne atmosfere.

Rodinov muzej

Rodinov muzej poseban je prvenstveno zato što se rasprostire i u vanjski park. Vidjet ćete nekolicinu najznamenitijih, velikih kipova priznatoga francuskog kipara.

Kafić Telescope

Ako ste ljubitelj kave i uživate u kušanju različitih, uvijek novih okusa, onda je Telescope pravi kafić za vas. Tamo kavu doživljavaju na poseban način te ju uistinu izvrsno pripremaju. Osim toga ambijent je zaista poseban. Vidjet ćete zašto!

Muzej Louvre

Kada budete prijateljima prepričavali svoje putovanje u Pariz, zasigurno će vas pitati jeste li posjetili Louvre i jeste li vidjeli Mona Lisu. Muzej je ogroman i u njemu možete provesti dane, stoga taj dan ne planirajte mnogo drugih atrakcija. Najprije pogledajte na zemljovidu gdje se nalaze izabrane umjetnine, kako ne biste gubili vrijeme tražeći po dugim hodnicima i galerijskim sobama.

Najbolji burger u gradu: Paris New York

U pariškoj hipsterskoj četvrti nalazi se lokal Paris New York u kojem poslužuju izvrsne hamburgere. Ne zaboravite naručiti i Milk Shake kojim ćete se zasladiti i ugodno rashladiti. Lokal je vrlo zanimljiv, pa je sjedenje u njemu također ugodno iskustvo.

Kanal San Martin

Jednu parišku večer možete namijeniti druženju uz Kanal. To je lokacija gdje se Parižanke i Parižani rado okupljaju, sa sobom ponesu pivo, vino, bagete, sir i tako sjede satima.

I još:: Najbolji francuski kroasan potražite u gradskoj četvrti Marais! Nakon nedjeljnog doručka možete si priuštiti pravi Francuski “brunch”!